Dupa cunostintele noastre, spun autorii, e primul demers de a genera desene animate terapeutice! In Romania, mai exact la Cluj, au fost lansate “Retman si Retmagia” – urmareste trailerul!
Cu ce-i ajuta pe copii aceste desene animate terapeutice
La Cluj au fost lansate, in premiera mondiala, de catre de Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie de la Universitatea “Babes-Bolyai”, filmul de desene animate terapeutice si cartea “Retman si Retmagia”. “Desenele animate se constituie, practic, in terapii pentru patru dintre cele mai intalnite probleme ale copiilor, ajutandu-i sa treaca peste starile de depresie, anxietate, vinovatie si furie. Filmul reprezinta o premiera in psihologia mondiala, si anume utilizarea desenelor animate nu doar in scop educativ, ci, mai mult, ca terapii in sine”, a afirmat coordonatorul proiectului, Daniel David, citat de Mediafax.
Cum functioneaza aceste desene animate terapeutice
Pe scurt, despre desene animate terapeutice: se numeste asa caci “Retman, ca personaj principal, implementeaza principiile de psihoterapie rational-emotiva si cognitiv-comportamentala”, explica retman.ro. Dupa cunostintele noastre, spun cei implicati in acest proiect, acesta este primul demers de a genera desene animate terapeutice, bazate pe psihoterapii validate stiintific. Retman, ca personaj de desene animate terapeutice, este personajul prin care psihoterapia rational-emotiva si cognitiv-comportamentala poate sa ajunga mai repede la tineri, stiut fiind faptul ca acestia invata eficient prin:
– imitatie – repeta comportamentele modelelor vazute in jur;
– modelare – repeta ceea ce face un model, dar pentru a obtine aceleasi recompense si/sau a evita aceleasi pedepse.
Aflam ca proiectul a fost sustinut din premiul I obtinut de Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Babes-Bolyai, prin Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie, in cadrul Galei Premiilor in Educatie.