Un model artificial pentru simularea nefrolitotomiei percutane (NLP) – autori dr. Victor Cauni, dr. Cristian Persu și dr. Felix Voinea – se află pe lista invențiilor cu care România va fi prezentă la a 42-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva, cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii, care se desfăşoară începând de miercuri, 2 aprilie. Vezi de cine este reprezentată România în juriul internațional al României, vezi lista invențiilor care ne vor reprezenta țara.
Nefrolitotomia percutanată reprezintă intervenția chirurgicală minim invazivă de înlăturare a litiazei renale. Actualmente, aceasta metodă a înlocuit cu succes intervenția chirurgicală clasică, precizează www.litiazarenala.com.
Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva 2014 reunește 790 de expozanți din 45 de țări, pe o suprafață expozițională de 8.900 metri pătrați, România fiind printre cele mai bine reprezentate țări, ca număr de invenții, alături de China, Tailanda, Rusia, Arabia Saudită, Iran, Franța, Polonia, Coreea de Sud, Germania, Elveția, Croația, Spania, Malaezia, Portugalia ș.a. La Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva 2014 sunt așteptați, în acest an, circa 60.000 de vizitatori.
La Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva 2014, România participă cu 24 de invenţii – vezi AICI – în cadrul unui stand naţional cu o suprafaţă de 32 metri pătraţi. Pe lângă acestea, există şi standuri ale unor inventatori români, care participă în regim independent cu alte opt invenţii, precizează www. edu.ro.
România este reprezentată şi în juriul internaţional al Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva 2014 de personalităţi ale comunităţii ştiinţifice din ţară: Radu-Ioan Munteanu, fost rector al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Doru-Dumitru Palade, fost ministru al Cercetării şi Tehnologiei şi Constantin Oprean, fost rector, actualmente preşedinte al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. Începând cu anul 2010, a fost cooptat ca membru în juriu şi Mircea Tudor, preşedinte al MBTelecom, distins cu Marele Premiu al Salonului de la Geneva în anul 2009, performanţă reeditată şi anul trecut.
Vineri, 4 aprilie, la ora 15, în standul României de la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva 2014 va fi organizată Ziua României: vor participa reprezentanţi ai Ambasadei României în Confederaţia Elveţiană, Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva şi organizaţiilor internaţionale cu sediul în Elveţia, reprezentanţi ai organizatorului elveţian al salonului, şefii celorlalte delegaţii participante la salon, reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate intelectuală. În seara aceleiaşi zile, la ora 19,15, va avea loc festivitatea de premiere.
1 Comment
Pingback: Salonul International de Inventii de la Geneva 2014: un proiect romanesc in domeniul medicinei, pe lista Romaniei la prestigiosul eveniment | Asociatia Medicilor de Familie Mures