UMF Cluj-Napoca se lauda cu o performanta: daca in 2008 universitatea avea doar 72 de puncte de impact in publicatii știintifice, in noiembrie 2014 stransese deja, desi anul nu e incheiat, 1.000 de puncte! UMF Cluj-Napoca a sarbatorit, anul acesta, 95 de ani de invatamant superior medical romanesc in Transilvania.
Pe cartea de vizita a UMF Cluj-Napoca: 17 diplome de excelenta, medalii și premii speciale
”Numarul publicatiilor ISI in acest an universitar a fost de 359, dintre care 353 cu factor de impact, iar conform Web of Science, numarul de citari in 2014 pana la data de 1 noiembrie, al cadrelor didactice și cercetatorilor UMF Cluj, care și-au declarat afilierea institutionala, a fost de 2.861. De asemenea, in cadrul editiilor XI și XII (2013, 2014) ale Salonului de Inventica ProInvent, cadrele universitatii au obtinut 17 diplome de excelenta, medalii și premii speciale. Consider ca aceste performante reprezinta un model pentru viitor, pentru o continuitate sustenabila. tinta noastra este includerea in clasamentul international al universitatilor, care ar fi o premiera pentru Romania. Aceasta aspiratie la competitivitate, inscrierea in cursa internationalizarii academice, reprezinta un minim de cinci ani consecutivi de astfel de performante, in principal minimum 200 publicatii ISI anuale și proportii favorabile intre doctorate raportate la licente, studenti straini raportati la studenti autohtoni”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Irimie, rectorul UMF Cluj-Napoca.
In 2014 a fost inaugurat Centrul de Cercetare pentru Genomica Functionala, Biomedicina și Medicina Translationala
Pentru a crește calitatea cercetarii știintifice, UMF Cluj-Napoca, inclusa in topul World University Rankings, a demarat, la inceputul acestui an, doua proiecte , prin care sunt acordate tinerilor medici 100 burse doctorale și 100 de burse post-doctorale. De asemenea, incepand cu anul universitar 2013-2014, institutia deruleaza 28 de proiecte nationale și internationale de cercetare știintifica, in valoare de peste patru milioane de euro. Tot anul acesta a fost inaugurat și Centrul de Cercetare pentru Genomica Functionala, Biomedicina și Medicina Translationala, rasplatit anul acesta cu Marele Premiu ”Iuliu Hatieganu”, cea mai importanta distinctie a universitatii clujene, pentru rezultate de exceptie in cercetare.
Aceste realizarit au atras in ultimii ani la UMF Cluj-Napoca tot mai multi studenti straini, in prezent sunt 2.094, din 63 de tari, la care se adauga 4.044 studenti cetateni romani.
”UMF Cluj-Napoca a putut sa adopte rapid normele impuse de Uniunea Europeana privind recunoașterea diplomelor și profesiilor din sanatate. Iar acest fapt este vizibil in performantele și realizarile din ultimii ani, care pozitioneaza universitatea noastra drept una dintre cele mai competitive universitati din Romania, dar și la nivel european”, a adaugat prof. univ. dr. Alexandru Irimie.
Vezi mai multe informații de interes general despre UMF Cluj-Napoca: structura anului universitar 2014-2015, taxele de scolarizare pentru anul universitar 2014-2015, taxe de camin, modalitati de plata a taxelor si altele (foto: UMF Cluj-Napoca www.umfcluj.ro).