In aceste zile, 24-27 septembrie se desfasoara, la Iasi, cea de-a XV-a editie a Congresului National de Farmacie din Romania. La aceasta manifestare medicala participa peste 1.600 de farmacisti din tara cat si din strainatate.
Organizatorii Congresului National de Farmacie din Romania
Organizatorii evenimentului sunt: Societatea de Stiinte Farmaceutice din Romania, Universitatea de Medicina si Farmacie GR. T. Popa, din Iasi, cu sprijinul Federatiei Europene pentru Stiinte Farmaceutice, si sub egida Colegiului Farmacistilor din Romania, Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii si Academiei de Stiinte Medicale, sectia Stiinte Farmaceutice.
Tema Congresului National de Farmacie din Romania
Avand ca tema principala „Viziune si inovatie in practica farmaceutica – Orizont 2020”, evennimentul medical isi propune sa evidentieze eforturile de realizare a medicamentelor, formelor farmaceutice si a solutiilor terapeutice noi pentru a putea fi cat mai eficiente si sustenabile intr-o societate in continua evolutie.
In cele patru zile de congres, participantii vor lua parte la conferinte, comunicari orale, prezentari e-poster si simpozioane care acopera aspectele cele mai importante in cercetarea din domeniul medicamentului.
„Congresul coincide cu Ziua Internationala a Farmacistilor si are cateva noutati, anume, am reusit s aperpetuam simpozionul de biofarmacie, ajuns deja la editia a 10-a. Ca o noutate, in premiera, va avea loc un simpozion despre farmacia de spital”, spune Lupuleasa Dumitru, presedintele Colegiului National al Farmacistilor.
Orizontul 2020 pentru domeniul farmaceutic se anunta unul promitator, dupa cum ne spune Ioan Nani, manager compania Antibiotice:
„Noi lucram pe baza unor planuri si daca ma refer la industria farmaceutica din Romania este important ca in tara noastra sa se produca un miliard de euro prin producerea de medicamente, ca in alte tari. In prezent, se produc 620 milioane de euro. Niciodata nu s-a acordat importanta industriei farmaceutice din Romania”.
Prezent la Iasi, vicepresedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, Marius Tanase, declara ca:
„exista o similitudine intre cercetarile din SUA si Europa in ceea ce priveste medicamentele. Principala masura este sa ne asiguram ca medicamentele care sunt pe piata, sunt de calitate, suficiente si sigure. Scopul este de a ne asigura ca pacientii beneficiaza de tratament sigur, efectele adverse fiind tinute sub control”.
GALERIE FOTO: