Asociaţia Antiparkinson România în calitate de organizator, dr. Cristian Falup-Pecurariu în calitate de coordonator știinţific și compania Houston NPA în calitate de integrator, au deosebita onoare de a invita cadrele medicale interesate de problematica bolii Parkinson să participe la Conferinţa naţională cu participare internaţională “Abordarea bolii Parkinson în modelul integrat: Pacient – Echipa medicală“ care se va desfăşura în perioada 23-25 septembrie 2011 la Brașov, Aula Universităţii Transilvania. Conferinţa este creditată EMC şi EFC.
Pe parcursul celor 2 zile ale conferinţei vor participa aproximativ 300 de invitaţi: medici neurologi, medici de familie, psihiatrii, geriatrii, ORL, recuperare medicală, farmaciști, asistenţi medicali, membri ai Asociaţiei Antiparkinson, aparţinători, reprezentanţi ai autorităţilor din sistemul medical și presă.
Organizatorii propun o abordare inovativă, în care pacienţii și cadrele medicale au posibilitatea să comunice direct și să afle unii de la alţii cum se poate lucra mai bine în echipă, făcând front comun împotriva bolii. Un alt obiectiv îl reprezintă consolidarea noţiunilor privind boala Parkinson și informarea participanţilor despre noutăţile existente pe plan naţional și internaţional cu privire la această maladie.
Printre lectorii evenimentului se numără: prof. dr. Alexandru Vlad CIUREA, dr. Jean CIUREA, dr. Cristian FALUP-PECURARIU, dr. Dan FARCAȘ, dr. Andreea FORAL, dr. George LUGOJI, dr. Bogdan POPESCU, conf. univ. dr Luiza SPIRU, dar și invitați din străinătate precum prof. dr. Francois ALESCH și Henk BAKKERODE.
Temele abordate: situaţia actuală a bolii Parkinson în Romania, strategii internaţionale, demenţa în boala Parkinson, spectrul tulburărilor non-motorii, tulburări gastrointestinale, durerea cronică și malignă, opţiuni neurochirurgicale în tratamentul bolii Parkinson, aderenţa la tratament, interacţiunile medicamentoase, dezbatere pe tema accesului la medicaţie, etc.
Programul ştiinţific este structurat pe prezentări generale în plen și workshopuri specializate. Înregistrarea participanţilor se face pe 23 septembrie între orele 09.00 și 14.00 și pe 24 septembrie între orele 07.30 și 08.30. Începerea lucrărilor știinţifice în plen este programată pentru vineri, orele 15.00.
Taxe de înscriere cadre medicale:
Conferinţa este creditată EMC și EFC.Taxele pentru cadrele medicale acoperă două cine, un prânz, două pauze de cafea, accesul la lucrările conferinţei și diploma de creditare.
Cadre medicale
Valoare taxă de înscriere – până la 9 sept!
Medici /Farmaciști
125 ron
Medici rezidenţi şi pensionari
70 ron
Asistenți medicali
70 ron
Studenţi la Medicină și Farmacie
gratuit
Cadre medicale
Valoare taxă de înscriere – între 10 sept-23 sept!
Medici /Farmaciști
175 ron
Medici rezidenţi şi pensionari
125 ron
Asistenți medicali
120 ron
Studenţi la Medicină și Farmacie
gratuit
Taxa de participarese plătește în contul Houston NPA (Cont RON: RO46 BACX 0000 0003 3054 6001 deschis la Unicredit Tiriac Bank – sucursala Alba Iulia București, EXCLUSIV HOUSTON NPA S.R.L. – CUI 25249091, J40/3074/09.03.2009). La detalii plată se menţionează: “Taxă înscriere medic/farmacist.. pentru Conferinţa Parkinson”.
După efectuarea plăţii, este necesar ca participanţii să trimită la adresa de mail rodica.ion@houston.ro sau prin fax la 021.317.09.43 următoarele: copie după chitanţă bancară și detalii complete de contact (nume complet, loc de muncă, specialitate, grad, cod parafă, adresă, localitate, telefon, email, am plătit taxa de înscriere aferentă medic/rezident etc..).
Pentru orice alte detalii logistice legate de eveniment, vă rugăm să contactați compania Houston NPA, integratorul evenimentului. Persoană de contact: Rodica ION (email: rodica.ion@houston.ro ; mobil 0725.221.018, tel/fax 021.317.09.43).
comunicat de presa
Sursa: Televiziunea Medicala