Bananele, ne pot ajuta dacă suntem stresaţi sau agitaţi. Astfel, este bine să mănânci una sau două banane, deoarece sunt bogate în vitamina B6, care stimulează creierul să producă serotinină, un hormon care asigură starea de bună dispoziție și calm.
De asemenea, o banană conține doar 105 calorii și 14 grame de zahăr, motiv pentru care poate fi o gustare sănătoasă și hrănitoare.
Banana este un aliment tonic şi remineralizant, recomandat insistent anemicilor, astenicilor, celor care depun efort fizic şi intelectual, copiilor în perioada de creştere, persoanelor în vârsta, la care apare decalcifierea.
Bananele conţin: vitaminele A, B, C, E, calciu, fier, cobalt, magneziu, fosfor, zinc, potasiu, sodiu, crom etc.
Cele doua saruri minerale, potasiul si sodiul, îi confera bananei marea ei putere diuretică.
Cei care suferă de ulcer duodenal pot obtine o acţiune calmantă, asupra mucoasei intestinale, consumând în mod regulat acest fruct. Astfel, se poate folosi următorul preparat: o banana, o lingura de grâu încolţit, o lingură de melasă. Se mixează. Se administrează zilnic.
Acest preparat este bun şi în tratarea oboselii si a stării depresive. Cei care au stomacul sensibil pot reduce doza.
Banana nu este bine să fie ţinută în frigider deoarce nu suportă temteraturi mai mici de 12 grade.
Alte bneficii ale bananei sunt: oferă protecţie cardiovasculară, îImbunătăţeşte vederea, protejează oasele, protejează sănătatea rinichilor.
Pentru uz extern bananele sunt bune pentru tratarea tenurilor uscate, astfel: se zdrobeşte complet o banană, se adaugă o lingură de miere lichidă, se amestecă foarte bine. Se aplică pe faţă sub formă de mască. Se lasă 15 minute, apoi se clăteşte cu apă minerală.
Deasemenea, banana se poate folosi ca şi demachiant pentru ten uscat, astfel: se ia o banană bine coaptă, se zdrobeşte cu mixerul, se adaugă un pahar (de vin) cu lapte şi o linguriţă de ulei de masline sau de migdale dulci.
Banana este bună şi pentru tratarea arsurilor solare sau degerături: se aplică pe faţă o banană zdrobită. Se lasa câteva minute.
Sursa: Televiziunea Medicala