Candida este cea mai frecventă infecție vaginală.
Ciuperca candida albicans nu este dependentă de activitatea strict sexuală.
O femeie activă sexual o face cel puțin o dată, dar există cazuri în care boala poate apărea și la femei care nu și-au inceput activitatea sexuală.
„Simptomatologia acestei boli depinde foarte mult de cauză, de sensibilitatea femei și de gradul de multiplicare micotică. Există forme aproape trecute cu vederea de femei până la forme intense, acute.”, susţine Gabriela Tilincă, medic primar ginecolog.
Simptome candida
Cel mai frecvent simptom al candidei este modificarea secreției vaginale, miros, consistență, abundență, apare un disconfort în timpul actului sexual, măncărime, senzație de arsură la nivel vulvar sau o senzație de usturime la urinare.
Cauzele candidei
Factorii care duc la apariția candidozei sunt un PH crescut care poate să apară după băi în locuri publice, utilizarea frecventă a prezervativelor, toaletele vaginale excesive , un nivel crescut al zaharului în sânge, întâlnit la femeile cu diabet sau la persoanele care consumă multe dulciuri și în timpul sarcini.
Utilizarea antibioticelor este încă unul dintre factorii care duce la apariția acestei boli, precum și un nivel ridicat de estrogen, așa cum se întâmplă în menopauză sau prin utilizarea anticoncepționalelor.
Tratament candida
Ca forme de tratament al candidozei, sunt recomandate spălături vaginale cu bicarbonat sau alte soluții alcaline, utilizarea unor unguente, preparate antimicotice.
Tratamentul candidozei durează între trei și șase zile și se pot repeta la nevoie.
În perioada 10 februarie- 10 martie clinicile private: Progyn, Centrul Medical Al Jobory și Gyniclinique din Timișoara vor oferi consultații ginecologice gratuite în cadrul campaniei naționale Zilele V-Protejează-ți feminitatea.
1 Comment
am bilet de trimitere de la medicul de familie
si as dori sa fac un control.V-a las si nr. meu
de tel.0770844671.astept raspuns.multumesc.