Numeroase companii continua sa comercializeze produse modificate genetic, in ciuda nemultumirilor consumatorilor. Unele tari protejeaza culturile modificate genetic si au introdus o etichetare speciala a produselor sau au inceput sa le vanda la preturi foarte mici.
De ce au fost create produsele modificate genetic?
Apare intrebarea: atunci de ce au fost create aceste produse? De fapt, cultivarea unor astfel de produse a fost planificata initial pentru a salva populatia infometata din tarile sarace din Africa. Dar, aceste tari in urma cu cativa ani, au interzis importul de produse modificate genetic, considerand ca in cazul dat infometarea este mai putin riscanta pentru sanatate.
Mai mult de 40% din produsele comerciale sunt modificate genetic
Din pacate, identificarea continutului de OMG in produse este posibila numai in conditii de laborator. Cu toate acestea, fiecare cumparator trebuie sa stie ca mai mult de 40% din produsele comerciale sunt modificate genetic.
Cum deosebim rosiile modificate genetic de cele naturale?
Totusi, este destul de simplu sa facem distinctia intre alimentele modificate genetic si cele naturale. Rosiile modificate genetic isi pastreaza prospetimea timp indelungat, insectele nu se apropie de ele si aceste produse au adesea o forma ideala.
Daca vedeti rosii mari, aratoase, avand o forma rotunda, trebuie sa le ocoliti. Cel mai bun indicator al naturaletii fructelor si legumelor consta in mica lor „stricaciune”.
De asemenea, fructele si legumele modificate genetic nu isi pierd forma si nu lasa suc atunci cand sunt taiate.
Singurul produs pe care geneticienii nu au invatat inca sa-l modifice este hrisca, asa ca nu ezitati sa o cumparati!
1 Comment
Pingback: Este roșia un fruct sau o legumă și de ce? • VoxMedical | Viata si sanatate