In tara noastra, apar, anual, aproape 80.000 de cazuri de cancer. Cu cat diagnosticarea se face mai rapid, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari. De la aceasta premisa a plecat prof.univ.dr. Sorin Musat, specialist in anatomie patologica, cu pregatire academica in SUA si Canada, cand a brevetat un nou protocol pentru prelucrarea tesuturilor si avea nevoie de un procesator adaptat noilor conditii si care sa poata eficientiza consumul de fluide.
Inovatia medicala micsoreaza la minimum timpul punerii unui diagnostic
Procesatorul de tesuturi brevetat de un medic roman si realizat de inginerii Generatorului de inovatii micsoreaza la minimum timpul punerii unui diagnostic.
In doar trei luni, inginerii de la Generatorul de inovatii, au realizat procesorul care a fost lansat la Salonul de inventii si inovatii Inventika 2014, 15-18 octombrie.
La Inventika, Generatorul de inovatii va face demonstratii pe o imprimanta 3D. In imprimanta introduci material plastic, setezi conceptul si obtii un produs, iar la Generator vii cu o idee si obtii un proiect complex de realizare a unui prototip ce poate fi ulterior pus pe piata.
Indiferent de inovatie, de la realizarea de diverse bunuri de larg consum, echipamente de laborator sau idei de imbunatatire a unor concepte deja existente, inginerii Generatorului le pot transpune in realitate.
„In fiecare an, cercetatorii romani castiga premii la competitiile internationale de inventica. Prea putine dintre aceste prototipuri ajung produse pentru piata de larg consum din cauza unei sincope care exista intre cercetare si industrie. Generatorul de inovatii are o echipa cu experienta in realizarea unor proiecte de mare finete si tehnicitate pentru companii de prestigiu sau pur si simplu pentru persoane cu idei, proiecte care s-au finalizat cu produse inovatoare care au fost lansate pe piata. Ne dorim sa sudam veriga dintre idee – produs – piata”, a declarat ing. Cristian Niculescu, coordonator de proiecte la Generatorul de inovatii.
Inginerii Generatorului de inovatii au realizat si robotul detector de mine antipersoana, platforme de ridicare in constructii, ace de siliciu pentru administrarea neinvaziva a serurilor sau bicicleta cu schiuri.
autor: Liana Gorun
1 Comment
Si unde e stirea?