Proiectele din domeniul sănătăţii se mişcă lent în judeţul Timiş. Un exemplu este viitorul compartiment de neurochirurgie pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Lucrările trebuiau finalizate acum câteva zile.
Inaugurarea secţiei a fost amânată însă pentru toamna acestui an, iar motivul îl aflăm de la managerul unităţii sanitare, Gheorghe Nodiţi:
„Cei care trebuia să ne dea avizele pentru deschiderea unui astfel de compartiment ne-au solicitat nişte amenajări şi nişte condiţii pe care n-o să le putem face…poate până în toamnă o să încercăm să dăm drumul la acel compartiment. Este greu deoarece pentru copii, un staţionar trebuie să respecte mai multe reguli. Una dintre cele mai importante reguli este volumul de spaţiu de care copilul trebuie să beneficieze, pentru că trebuie însoţit de mamă. Sunt copii care sunt sugari, trebuie să beneficieze de o biberonerie, de o bucătărie…Trebuie să le asigurăm toate aceste condiţii.”
În acelaşi timp, acolo unde reabilitările au fost finalizate, banii pentru aparatură întârzie. Este cazul unui întreg palier al Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, cu două săli de operaţie moderne.
Lucrările s-au încheiat de mai bine de 5 luni, dar ministerul Sănătăţii nu a aprobat încă bugetul pentru dotarea cu aparatură, spune managerul Institutului, Ranko Szuhanek:
„ Un dosar cu privire la aceste operaţiuni a fost predat ministerului în luna lunie a anului trecut, aşteptăm răspunsul lor ca să valideze, respectiv acrediteze, în acest domeniu, iar cele două săli de chirurgie care la ora aceasta sunt gata şi aşteaptă dotarea, de la etajul doi al noului corp, vor putea fi folosite şi pentru transplant.”
După finalizarea procedurilor birocratice, reprezentanţii Institutului timişorean speră că vor primi acceptul pentru reluarea transplantului de cord.
autor: Maria Rohnean
Sursa: Televiziunea Medicala