Ministerul Sănătăţii a început demersurile pentru demararea construcţiei a 6 spitale regionale de urgenţă, prin parteneriat public-privat.
La solicitarea ministrului Sănătăţii, CSEKE Attila, au fost aprobate în ultima şedinţă de Guvern patru note prin care Ministerul Sănătăţii solicită autorităţilor locale şi judeţene din judeţele Mureş, Iaşi, Timiş şi Dolj transferul din proprietatea publică a autorităţilor locale, în domeniul public al statului, a terenurilor pe care urmează a fi ridicate unităţi sanitare.
„Sunt primii paşi pe care îi facem pentru a porni acest nou program de investiţii în infrastructura spitalicească. Am avut o primă discuţie cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene din care a rezultat că sunt de acord cu acest proiect pe care Guvernul şi Ministerul Sănătăţii doreşte să-l implementeze”, a declarat ministrul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat speranţa că în primele şedinţe ale consiliilor locale şi judeţene vor fi aprobate hotărârile de transfer a terenurilor cu care ministerul va intra în parteneriatul public- privat, transmite site-ul oficial al ministerului Sănătăţii.
Timişula alocat încăde acum doi ani 10 hectare de teren în Calea Lipovei din Timişoara, atunci cand au fost puse bazele acestui proiect de construire a spitalelor regionale de urgenţă.
“Este normal săse contruiască acest spital în Timişoaraşi e normal ca el săserveasca populaţiadin întreaga regiune, mai ales având în vedere tradiţia şi experienţa faptului că Timişoara este un centru universitar puternic şi în medicină, motiv pentru care cercetarea se poate împleti cu practica, fara niciun fel de problemă, la nivelul întregii regiuni” a declarat preşedintele Consiliului JudeţeanTimiş, Constantin Ostaficiuc.
Spitalele regionale de urgenţă vor fi construite în regim de parteneriat public- privat, urmând ca acestea să funcţioneze ca unităţi de elită în cadrul reţelei publice spitaliceşti.
Autor: Maria Rohnean
Sursa: Televiziunea Medicala