Prof. dr. Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara a anunțat, miercuri, continuarea lucrărilor de renovare și modernizare a secției, după ce Consiliul Județean Timiș și-a ținut promisiunea de a aloca 200.000 de lei în acest scop. Banii permit ca, în această nouă etapă, alte trei saloane de la Clinica de Chirurgie Vasculară să fie reconstruite și să fie pus în funcțiune sistemul de alarmare a asistentelor. Pentru susținerea acordată secției, medicii și Asociația CompasX au oferit CJT o diplomă și titlul de “partener exclusiv”.
“Sprijinul acordat de CJT clinicii este în valoare de aproape 60 la sută, cam 55 la sută, deci mai mult de jumătate din tot ce am reușit să strângem până acuma, deci este important pentru noi. Asta ne va da posibilitatea nu numai să renovăm, să ajungem la aproape jumătate din secție renovată, dar și să punem în funcție o parte din infrastructura care a fost gata montată”, a declarat prof.dr. Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara.
”Trei dintre saloane (de la Clinica de Chirurgie Vasculară – n.r.), care sunt complet lipsite de toalete, vor fi dotate cu toalete. Toaletele, așa cum am mai spus în multe dăți, sunt ultramoderne și au toate facilitățile pentru pacienții operați, în așa fel încât aceștia să poată, în a doua zi, în a treia zi după operație, să facă duș, de exemplu, să-și mențină igiena personală. De asemenea, pacienții vor avea, la finele lucrărilor, posibilitatea să alarmeze, de la nivelul patului, pe asistente. Asta înseamnă că aparținătorii nu mai trebuie să mai penduleze pe secție, înseamnă că asistentele pot să fie anunțate foarte repede atunci când există cea mai mică problemă. Asta înseamnă că saloanele vor putea fi întreținute din punct de vedere al igienei mult, mult mai bine. Avem podele antibacteriene, care se curăță foarte ușor, spre deosebire de mozaicul crăpat și plin de fisuri, care practic nu mai poate fi reparat și care este vechi de când s-a făcut spitalul. Ușile sunt antifonate, asta înseamnă că, odată închisă ușa, închis salonul, înăuntru este mai multă liniște decât era înainte, vor fi climatizate, deci saloanele vor avea un grad relativ, să zic, normal de confort”, a declarat prof. dr. Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara.
Prezent la evenimentul de la Clinica de Chirurgie Vasculară din partea CJT, vicepreședintele Călin Dobra a spus:
“Bineînțeles că, pentru CJT, Spitalul Județean Timișoara este un obiectiv prioritar, ținând cont de master planul de sănătate la care lucrăm la această oră și bineînțeles că Spitalul Județean este obiectivul numărul unu din punctual de vedere al sănătății, ce aparține patrimonial de CJT. Dar eu cred că este important acest proiect european, în primul rând, trebuie să fie toată lumea conectată pentru a reuși să atragem în totalitate fondurile care sunt alocate pentru acest proiect, pentru că valoarea proiectului este de aproape 9,5 milioane și, în mare parte, este achiziționare de aparatură specială diferitelor secții de ambulatoriu în cadrul Spitalului Județean, ceea ce este un lucru extraordinar”.
”În afara acestui program, din punctul de vedere al CJT, pe lista de investiții am prins mai multe obiective, așa cum este cel de astăzi, care demarează cu modernizarea secțiilor în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară. Este important pentru noi, pentru că încercăm să creem condițiile de normalitate din cadrul unui spital, de o importanță să o numesc nu județeană, ci regională”, a precizat Dobra.
autor: DELIA SESCU BARBU
GALERIE FOTO: