Adevărate surse naturale de sănătate, produsele naturiste, pot preveni sau remedia aproape orice afecţiune fără a avea efecte adverse.
Încă de pe vremea grecilor antici şi a lui Hipocrate sunt recunoscute beneficiile prduselor naturiste când ierburile cu proprietăţi medicinale, erau utilizate în alinarea durerilor şi în cura diverselor patologii.
În prezent, tot mai mulţi recunosc beneficiile terapeutice ale ierburilor preistorice, cu toate că mai există persoane care privesc cu reticenţă eficienţa acestora. Vânzarea produselor naturiste este într-o continuă creştere iar motivele sunt diverse.
Iată câteva alimente care nu au numai rol nutritiv, ci şi rolul de a preveni ori vindeca anumite boli:
Ciocolata, ocolită de persoanele care nu-i cunosc valentele terapeutice, conţine magneziu, indispensabil vieţii, care ajută oasele să nu-şi piardă densitatea, principala cauză a osteoporozei.
De asemenea, previne bolile cardiovasculare şi este un întăritor al sistemului imunitar.
Uleiul de masline are aceleaşi calităţi ca şi ibuprofenul, numai că este produs natural şi nu de sinteză. Ibuprofenul, dupa cum îl recomandă prospectul, este un antiinflamator, recomandat în artrita reumatoidă, spondiloza anchilozantă, stări inflamatorii severe, în ORL, stomatologie, ginecologie, oncologie.
Încă din antichitate, de pe cand Homer îl numea “aurul lichid”, uleiul de masline a fost folosit şi ca aliment şi ca medicament. Datorită acţiunii sala antiinflamatoare, menţine articulatiile sănătoase.
Consumat cu regularitate, două linguri pe zi, una dimineaţa şi una seara, uleiul de măsline previne cancerul de colon şi de sân, oferă protecţie împotriva bolilor de inimă, ajută la combaterea bolilor de stomac, previne constipaţia.
Oul combate cataracta. Pentru ochi sănătoşi, specialiştii recomandă câte un ou pe zi, fără teama că ar putea creşte colesterolul.
Seminţele de floarea soarelui, bogate în vitaminele B1, B5 si E, magneziu, seleniu şi fosfor previn şi vindecă alergiile. Cercetătorii spun ca vitamina E, bine reprezentată în compoziţia seminţelor de floarea soarelui, îmbunătăţeşte vederea şi menţine pielea sănătoasă.
Usturoiul nu trebuie să lipsească din meniul nostru, zilnic. Sperie gripa şi răceala şi fereşte organismul de infecţii.
Toate aceste alimente, consumate zilnic şi fără excese care, într-adevăr fac rău ori strică silueta, contribuie la menţinerea sănătăţii, la vindecarea unor boli şi la prevenirea altora. E mai recomandat să ne folosim de alimentele-medicament pe care le avem la îndemânăa decât să dăm fuga la farmacie ca apoi, să luam medicamente cu pumnul.