În perioada mai-august 2011, Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet”- în colaborare cu lectori ai Universităţii « Alexandu Ioan Cuza Iaşi», dar şi din alte instituţii de învăţământ – organizează Şcoala de vară a+. Aflată la a doua ediţie, şcoala se adresează atât angajaţilor firmei, cât şi viitorilor specialişti care vor alege să activeze în domeniul farmaceutic.
Prima componentă a proiectului, cea dedicată angajaţilor companiei, are drept scop creşterea nivelului de pregătire profesională şi dezvoltare personală.
“Compania Antibiotice considera vital procesul de cunoastere pentru o firma care activeaza pe o piata competitiva, cum e cea farmaceutica. Din acest motiv, programul de instruire se adreseaza majoritatii angajatilor, atat salariati care ocupa functii de conducere – top manageri, middle manageri, manageri de linie – cat si personal de executie cu studii superioare sau cu studii medii”, a explicat Mihaela Ceuca, manager proiect.
În final, după evaluarea rezultatelor, vor fi acordate cursanţilor certificate de participare cu recunoaştere internă.
Angajaţii firmei pot urma unul sau mai multe module de curs din cele opt susţinute atât de cadre didactice ale Univ. „Al. I. Cuza”, cât şi de specialişti ai companiei. Astfel, un numar de 350 angajaţi vor relaţiona pe diverse teme, precum „Creativitate şi inovare”, „Leadership şi comunicare”, „Legislaţia muncii – modificări importante în 2011” sau „Aspecte ale asigurării calităţii şi autorizării medicamentelor”.
Cea de-a doua componentă a „Şcolii de vară a+”, cea externă este adresată studenţilor din anii terminali ai facultăţilor de farmacie şi chimie. Rezultat al colaborarii cu instituţiile de învăţământ superior, această componentă are ca obiectiv atragerea de viitori specialişti, prin familiarizarea lor cu mediul de lucru, conceptele şi reglementările din industria farmaceutică.
Astfel, în cadrul parteneriatului cu Facultatea de Farmacie din Iaşi, un grup de 16 studenţi din anul terminal urmează cursurile „Şcolii de vară a+”, în perioada mai – iunie 2011. Ulterior, vor fi susţinute cursuri de instruire pentru studenţii din anii terminali şi absolvenţii facultăţilor de Chimie din cadrul Univ. „Alexandu Ioan Cuza” şi de Inginerie Chimică din cadrul Univ. Tehnice „Ghe. Asachi”.
Sursa: Televiziunea Medicala