Spanacul este una din plantele cele mai benefice pentru sănătatea organismului nostru, având oculoare vie şi frunze lucioase verzi.
Iată care sunt cele mai importante beneficii ale sale:
Spanacul este o plantă bogată în vitamine şi minerale, carotenoizi şi flavonoiz şi cu siguranţă este o plantă care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră.
Lista nutrienţilor pe care îi găsim în frunzele de spanac:
- Vitamina K, A, C, B1, B2, B3
- Fier
- Iod
- Zinc
- Magneziu
- Calciu
- Potasiu
- Cupru
- Seleniu
- Acizi Omega-3
- Acid folic
- Mangan
- Magneziu
Deasemenea, spanacul, este un bun antiinflamator şi anticancerigen.
Crctătorii au descoperit că flavonoizii şi carotenoizii care se găsesc în spanac, au proprietăţi antiinflamatorii şi anticancerigene. Spcialiştii au tras concluzia că extractele din spanac au capacitatea de a scădea ritmul de multiplicare a celulele canceroase în cazurile de cancer.
Cercetatorii, au mai demonstrat că fitonutrienti din spanac, sunt substanţe care îincetinesc procesul de îmbătranire.
De asemenea, spanacul este un bun antiinflamator datorită faptului că este o sursă de acizi Omega-3, încă un plus în lupta împotriva cancerului.
Cancerului de sân a scăzut la femeile care au început să mănânce spanac. În cazul bărbaţilor, s-au inregistrat mai putine cancere de prostata.
Totodata, spanacul este un puternic antioxidant. De aceea, spanacul este recomandat şi celor care au probleme cardiovasculare. Efectele lui benefice se datoreaza antioxidantilor care lupta impotriva radicalilor liberi.
Spanacul este bun si pentru vedere ca şi în cazul morcovilor, s-a descoperit că conţine luteina – un antioxidant care protejează ochiul nu doar împotriva degenerării maculei, ci şi îimpotriva cataractei.
Spanacul conţine vitamina C, E, beta-caroten, magneziu şi seleniu cu ajutorul cărora lupta împotriva stresului oxidativ şi a multor probleme de sănătate.
Sursa: Televiziunea Medicala