AIMinded a dezvoltat o soluție care folosește inteligența artificială pentru generarea automată de conturaje ale organelor cu risc și a tumorilor.
“Ideea AiMinded a pornit de la povestea personală a cofondatorului meu Alexandru Vesa, el avea 16 ani în momentul în care mama lui a fost diagnosticată cu cancer, a avut mai multe biopsii ratate, ți fiind foarte pasionat de inteligența artificială și-a dat seama că vrea să facă ceva în domeniul medical. Se întâmplă ca noi lucram la aceeași coorporație, și eram pe inteligență artificială și a venit la mine și mi-a zis ȚHai să ne folosim skillurile din inteligența artificială și să aplicăm asta în medicină și să încercăm să schimbam ceva în sistem.”, a spus Jichi Fabian, cofondator AIMinded.
Soluția dezvoltată de echipă se dorește să ajungă să fie produsă pe scară largă și dincolo de granițe, de companii specializate în echipamente de radioterapie.
“Practic ce face? ne ajută pe noi în conturaje să le facem mult mai rapid, ceea ce ne ajută să le facem mult mai rapid. De la o medie de 4 ore timp în care noi lucram la conturaje, la câteva minute.”, a spus dr. Ovidiu Bunta, medic specialist radioterapie, Clinica Amethyst din Timișoara.
Startup-ul urmărește obținerea unei finanțări între 100.000 și 400.000 de euro, pe care să-i investească în dezvoltarea tehnologiei.
“În momentul de față avem 3 parteneriate cu 3 clinici din România în Timișoara, Cluj și Oradea, practic de la aceste clinici noi ne-am colectat baza de date, avem aproximativ 10.000 de cazuri, de pacienți reali pe care îi folosim în antrenarea algoritmilor și continuăm să ne extindem și ăn momentul de față este integrat doar în clinica de la Cluj, urmează să fie integrat și în celelalte două spitale partenere.”, a spus Jichi Fabian, cofondator AIMinded.
Cu capacitatea de a optimiza eficiența și precizia actului medical, procesul de diagnosticare și tratare, utilizarea inteligenței artificiale în zona medicală devine tot mai intensă la nivel global.
“Părerea mea este că automatizarea este viitorul. Și inteligența artificială sunt punctele în care se va investi mult și o să aducă un mare beneficiu pacientului și automat și muncii noastre.”, a spus dr. Ovidiu Bunta, medic specialist radioterapie, Clinica Amethyst din Timișoara.
Aproximativ 50% dintre pacienții cu cancer au nevoie de radioterapie, însă există un număr mic de specialiști pentru atât de mulți bolnavi. AIMinded își propune să fie soluția inovatoare care revoluționează fluxul de lucru, eficiența și calitatea actului medical din secțiile de radioterapie ale spitalelor și clinicilor.
Devino investitor in AIMinded incepand de la 100 EUR: https://weronin.com/crowdfunding-campaign-ro/?id=18
1 Comment
Pingback: Start-up românesc, AIMinded a dezvoltat o soluție inovatoare care folosește inteligența artificială • VoxMedical | Viata si sanatate