Viitoarele mămici, părinţii şi educatorii prezenţi la eveniment vor afla de la specialiştii Clubului Trăieşte Sănătos care sunt greşelile în alimentaţie şi tulburările digestive pentru copii sau cum pot creşte imunitatea micuţului şi cum poiet fi prevenite bolile copilăriei.
Seminarul are ca scop educarea părinţilor pentru perioada premergătoare naşterii bebeluşului sau pentru situaţiile complicate în care vei fi puşi o dată cu creşterea copilului lor.
Temele dezbătute vor fi:
- Mituri în îngrijirea copilului; Boli frecvente și periculoase, dar care sunt, din păcate, prea puțin cunoscute; cum ne putem feri copilul de ele?
- Controversa despre vaccinare – care sunt riscurile unui copil nevaccinat ajuns în colectivitate- prof. dr. Ioana Alina ANCA, medic primar pediatru, Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului “Prof. Dr. Alfred Rusescu”
- Greşeli în alimentaţie şi tulburări digestive pentru copii 0-5 ani- dr.Maria EREMIA, medic specialist pediatru, medicina de familie
- Tratamente homeopatice în afecţiunile sezonului rece- dr. Anca MIHALCEA, medic homeopat
- Cum alegi o bancă de celule stem?- Cristian Lacraru- director de Comunicare Biogenis
Evenimentul se desfăşoară în cadrul târgului Kidex – Baby Boom, 30 noiembrie 2012, ora 11.00, Romexpo, Pavilionul C5- Sala de Conferinte.
Prof. univ. dr. Ioana Alina ANCA, Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului “Prof. Dr. Alfred Rusescu”:
“Este foarte important ca un părinte să deţină informaţiile corecte când vine vorba de îngrijirea copilului său. Această responsabilitate devine dificilă mai ales în ziua de azi, când informaţia medicală circula peste tot, necontrolat, este deseori deformată şi interpretată “după ureche”, astfel încât părinţii ajung în final să se întrebe ce e bine şi ce e rău cu adevărat pentru copil.”
Dr. Maria EREMIA, Medic specialist pediatru, medicina de familie, CMI Dr. Maria Eremia:
“Vă invit să discutăm despre diversele capcane în care părinţii pot intra privind alimentaţia celor mici, din dorinţa de a asigura copilului o dezvoltare cât mai bună: diversificarea alimentaţiei mai devreme decât ar trebui, nerespectarea orele de masă şi consumul unor alimente care nu sunt indicate la această categorie de vârstă. Tulburările digestive ocupa un loc de frunte printre afecţiunile întâlnite la copiii de 0-5 ani. Haideţi să identificăm cauzele variate şi modalităţile diferite de abordare pentru colici, diaree, constipaţie, dureri abdominale cronice , s.a.m.d.”
Cristian Lacraru, Director de Comunicare Biogenis,
“ Întotdeauna viitorii părinţi îşi pun zeci de întrebări legate de venirea pe lume a micuţului lor, iar una dintre acestea este “Oare este atât de necesară recoltarea de celule stem? ”. Prin seminarul pe care îl voi susţine la Clubul Trăieşte Sănătos vreau să-i ajut pe viitorii părinţi să înţeleagă tot ce este legat de acest subiect. Printre întrebările la care veţi afla răspunsul onest se numără: cât costă recoltarea de cellule stem? ; aleg sângele integral sau concentrat? ; este mai bine să semnez cu o bancă din România? ; cât timp pot fi păstrate aceste celule stem?. Pe lângă acestea am pregătit încă 30 de întrebări la care poate nici nu te-ai gândit. Te aştept la Clubul Trăieşte Sănătos, ca să afli toate informaţiile legate de prelevarea şi stocarea de celule stem.”
Sursa: Televiziunea Medicala