Un numar de 160 de studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti au finalizat stagiile de pregatire practica, cursurile de malpraxis si comunicare si au fost consiliati in cariera in cadrul proiectului „10 pasi spre o cariera medicala de success”.
Proiectul a fost derulat de Spitalul Universitar de Urgenta Elias, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.
Timp de 6 luni, studenti din anii II, III, IV si V au facut stagii in cadrul a opt clinici cu urmatoarele specialitati: Obstretica-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Generala, ORL, Cardiologie, ATI, Oncologie si Medicina de recuperare. Studentii au urmat si cursuri de legislatie medicala si de comunicare si au beneficiat de consiliere psihologica si orientare profesionala.
„10 pasi spre o cariera medicala de success” – premii in valoare de 2500 lei
Dupa finalizarea stagiilor si a cursurilor, studentii au sustinut prezentari, pe baza carora au fost selectati cei 30 care au primit premii in valoare de 2500 lei.
„Ne-am dorit de la inceput sa oferim studentilor o perspectiva globala atat asupra celor opt specialitati, dar si a ceea ce inseamna sa fii medic. Studentii au trecut prin toate cele opt clinici, fiecare grupa de 16 studenti fiind supravegheata si indrumata de un tutore, medic din spitalul nostru. Pentru a descoperi ceea ce li se potriveste, studentii trebuie sa experimenteze cat mai mult, iar stagiile organizate si supravegheate de tutori ii ajuta foarte mult. Din acest motiv, am incheiat un parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” si vom continua stagiile de prectica si in anii urmatori”, a declarat dr. Simona Vladareanu, managerul proiectului „10 pasi spre o cariera medicala de succes”.
„10 pasi catre o cariera medicala de succes” – finantare
Proiectul, cu o valoare de aproximativ 1,8 milioane lei, a fost derulat pe o perioada de 6 luni (iulie-decembrie 2015), avand ca obiectiv principal cresterea ocupabilitatilor absolventilor facultatilor de medicina prin dezvoltarea abilitatilor profesionale ale studentilor in domeniu si prin corelarea programelor de studii cu programele de invatare practica in spitale din Romania.
Proiectul „10 pasi catre o cariera medicala de succes” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”.
3 Comments
Proiectul nu s-a desfășurat în 6 luni. Stagiile de practică au durat 2 zile fiecare iar pe parcursul a 6 luni am fost chemați la tot felul de ședințe individualizate cu psihologul sau tutorele , o pierdere de timp . Iar finanțarea acestui proiect nu s-a efectuat nici acum
Studenții nu si-au primit banii !!!
Da,Carina! Am uitat de dezorganirea de care au dat dovada. Ma intreb daca atunci cand te duci, ca pacient, la acesti medici, te cheama de cate 7-8 ori-o data sa te anestezieze,a doua oara, sa te tai, a treia sa te opereze…..
Ati imbracat frumos realitatea intr-o folie de staniol.
1.Am fost o luna (NU 6 LUNI)la spital-cate doua zile pentru fiecare specialitate-nu s-a inteles nimic din ce se intampla pe sectia X, ca trebuia sa te schimbi pe sectia Y.
2.Mancarea de cattering pe care o primeam nici la porci nu putea fi data.
3.Intereseul indrumatorilor a fost sub nivelul marii.
4.Nici pana azi nu s-au primit subventiile-de luni incep reclamatiile.
5.Respect sectiei de O.R.L. si neonatologie.