Construcţia liderilor autentici a început pe 9 mai 2012 la Facultatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” cu prima sesiunea a ediţiei a opta a programului LEADERS Education şi a continuat pe 10 mai în Universitatea Politehnică Bucureşti. Participanţilor li s-a propus să dea startul construirii unui viitor de succes, iar prima sesiune a programului a debutat cu schiţa bazelor leadershipului.
Invitatul cu care s-au întâlnit studenţii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie miercuri seară a fost Sergiu Mosoia, Director Medical Pfizer România. Acesta le-a împărtăşit studenţilor cum visul său din timpul facultăţii de a cerceta problemele legate de virusul HIV a început cu jobul de reprezentant medical. Cele mai importante puncte de reper pe care invitatul le-a oferit participanţilor au fost legate de: luarea deciziilor în carieră, construirea echipei şi pasiunea de a munci – “Există doar drumuri, uneori ştii când încep, dar niciodată când se termină.”
Tot în cadrul primei sesiuni, desfăşurată de această dată în Universitatea Politehnică Bucureşti, printre matematicieni, electronişti şi ingineri l-am avut invitat pe Cezar Golumbeanu, Fondator şi CEO Novensys. Experienţa sa într-o companie românească ce are un stil de leadership performant şi echipe puternice care concurează cu IBM sau HP i-a ajutat pe tineri să intelega mai bine cum se aplică în practică diversele ecuaţii matematice învăţate în timpul studenţiei. Cele câteva sute de caiete cu integrale rezolvate pentru admiterea la facultate l-au ajutat pe Cezar Golumbeanu să dezvolte produsele software ale Phillip Morris, Cargus, Carrefour, Metro, Selgros sau sistemul de roviniete electronice şi să construiască o companie românească ce poate concura cu marile companii de pe pieţele internaţionale.
Continuând în ritmul cotidian al leadershipului, au avut loc intalniri pe 16 mai cu Mangerul Spitalului de copii “Marie Curie”, Gabriel Smarandache. Adunaţi în Aulă Magna a Facultăţii de Farmacie, viitori practicieni ai medicinei au discutat despre valori şi leadership. Viziunea, misiunea şi valorile unui om explicate din perspectiva profesorului, a medicului, a managerului şi a omului cu o experienţă vastă în diverse ramuri ale sistemului medical românesc i-a ajutat pe studenţi să descopere importanta leadershipului în practică, indiferent de domeniul în care vor activa.
De la programator la lider, invitatul de pe 17 mai pentru sesiunea a doua desfăşurată în Univeristatea Politehnica Bucureşti a fost Lucian Ghinda, Research and Development Manager la Hostway Corp R&D România, absolvent al Facultăţii de Automatică. Experienţă profesională a acestuia a început în căminele facultăţii, unde a înfiinţat mici businessuri precum vânzarea de CD-uri şi sandvişuri sau achiziţionarea unui Xerox. Micile businessuri din timpul facultăţii au reuşit să se transforme mai târziu în succesul departamentului ce are ca responsabilitate cercetarea şi dezvoltarea programelor companiei multinaţionale Hostway.
După primele patru seri de leadership desfăşurate în cele două sesiuni organizate în Universitatea de Medicină şi Farmacie şi în Universitatea Politehnică, studenţii au învăţat din poveştile de succes ale liderilor autentici, mixându-le cu traininguri de leadership.
Practică şi teoria au fost schiţate până acum în acelaşi peisaj al leadershipului, urmând ca în cele trei sesiuni rămase să ducem schiţa la sfârşit. Care este rezultatul pe care îl dorim de la studenţi? Fiecare dintre cei care şi-au desenat schiţa viitorului la LEADERS Education trebuie să o transforme într-una de succes, care să aducă rezultate vizibile.
Sursa: Televiziunea Medicala