Cercetătorii de la Universitatea Okayama din Japonia a raportat că un studiu făcut la 43300 copii japonezi, cei care au fost alăptați exclusiv până la șase luni au fost mai puţin probabil să fie supraponderali sau obezi la vârsta de șapte sau opt ani, comparativ cu copiii care beau lapte praf.
Asta e liniștitor pentru adeptii pro alăptare, care au susținut întotdeauna că alăptarea are beneficii de sănătate atât pentru mama cât şi pentru copil.
În prezent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Academia Americană de Pediatrie recomandă ca mamele să alăpteze copiii exclusiv pentru cel puțin șase luni, în scopul de a evita bolile diareice și infecțioase și pentru a furniza energia care au nevoie nou-nascutii în primele luni de viaţă. De asemenea, alăptarea reduce riscul de obezitate în copilarie, încă un motiv pentru susținerea alăptării.
Introducerea timpurie a solidelor creşte riscul obezităţii la copii
În 2011, o lucrare publicatî în revista JAMA Pediatrics a încurajat mamele să alăpteze pentru a combate obezitatea în rândul copiilor lor. Cercetătorii au scris că introducerea timpurie a solidelor, cum ar fi cerealele sau produsele alimentare solide pentru copii, a crescut riscul obezităţii şi a alergiilor alimentare:
“Laptele matern oferă copilului o masă, care este ușor de digerat și foarte hrănitoare, și copilul dumneavoastră vă ajută să decidă cât de mult să mănânce și când să mănânce. Atât laptele matern în sine cât și modul în care se hrănește copilul tau ajută la dezvoltarea modelelor de alimentație sănătoase. Copiii hraniti la sân par a fi mai în măsură de a reglementa aportul alimentar și, astfel, prezintă un risc mai mic de obezitate “.
Alăptarea ajută mamele să slăbească
Chiar şi mamele au multe beneficii în timp ce alăptează, ajutându-le să slăbească. Un studiu din 2010 de la Universitatea din Pittsburgh a sugerat că alăptarea ajută mamele să pierdă grăsime abdominală câştigată în timpul sarcinii.
Cercetatorul Dr. Eleanor Bimla Schwarz de la Universitatea din Pittsburgh a spus,
“Când femeile nu alăptează după sarcină sau alăptarea este redusă sau întreruptă prematur, femeile sfârșesc prin a păstra mai multe grăsimi decât ar avea în cazul în care alăptează. Apoi, starea de sănătate a mamei poate suferi. “
Alte studii au constatat că sugarii alăptaţi la sân au rate mai mici de diabet de tip 2, un IQ mai mare și chiar statut social mai mare ca adulţi, decât omologii lor hrăniţi cu lapte praf.
Feldman-Winter spune că alăptarea poate fi important în influențarea greutăţii copiilor.
“În timpul alăptării, copilul este cel care dictează cât de mult vrea să bea, în timp ce cu biberonul, fie că e lapte matern sau formulă, mama hotărăşte atunci când copilul a avut suficient. “spune ea.
sursa: http://healthland.time.com/
1 Comment
Pingback: Obezitatea ucide in America de trei ori mai mult decât se credea iniţial