Un grup de studenţi ai Facultăţii de Administraţie şi Management Public – ASE Bucureşti voluntari în cadrul Asociaţiei P.A.V.E.L. (Asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave), doreşte să facă publice informaţii asupra nevoilor copiilor mai puţin norocoşi, privaţi de seninătatea şi bucuriile copilariei de boala necruţătoare numită CANCER.
Donează 2 euro pentru sprijinul copiilor cu cancer sunând la numarul 0900.900.082 (numai din reţeaua Romtelecom) şi participaţi la Balul Caritabil al studenţilor de la ASE!
Pe 24 mai 2011, începând cu orele 20.00 în club Dumars (Spl. Independentei 290) din Bucureşti, va avea loc BALUL CARITABIL “Fun for Life” pentru a ne distra în scopuri caritabile împreună cu artişti celebri, trupe de dans şi studenţi talentaţi.
Scopul unui astfel de eveniment este acela de a combina distracţia unei petreceri cu o serie de cunostinţe privind cancerul, leucemia şi anemiile grave. Iniţiativa acestui bal cât şi planul de organizare aparţine studenţilor.
În fiecare an, la nivel mondial, 200.000 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer. Dintre aceştia, doar 30% primesc tratament adecvat.
Aproximativ 90.000 de copii mor din cauza bolii, anual, la nivel mondial, si se înregistrează o incidenţă de 816 cazuri noi la fiecare 100.000 de copii, potrivit datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Statisticile la nivelul României sunt estimative, întrucât Registrul Naţional de cancer nu funcţionează încă.
Potrivit Asociației P.A.V.E.L. ( « Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă » ), 500 de copii români sunt diagnosticaţi cu cancer în fiecare an, în prezent existând aproximativ 5.000 de pacienţi cu boala în evoluţie sau remisiune.
În România, rata vindecării de cancer este în medie de 30 – 60%, în funcţie de specificul bolii.
Dacă este depistat la timp şi tratat corect, cancerul infantil răspunde mai bine la tratament decât cancerul adulţilor.
„Costurile ce implică diagnosticul și tratamentul unui copil bolnav de cancer sunt ridicate și nu sunt întotdeauna subvenționate de către stat, iar nevoile copiilor ce suferă de cancer sunt multiple, oscilând de la nevoia de afecțiune la nevoia de resurse financiare pentru diagnosticare și tratament, de la nevoia de programe de terapie prin joc și consiliere psihologică la nevoia resurselor materiale zilnice pentru hrană și igienă.” a declarat Preşedintele Asociaţiei P.A.V.E.L., Olga Cridland.
“Cancerul are un impact emoţional şi financiar uriaş atât asupra copilului şi tânărului bolnav, cât şi asupra familiei acestuia, de aceea este de apreciat orice efort din partea oamenilor pentru a uşura suferinţa acestor.” a mentionat Alina Mitroi, psiholog Asociaţia P.A.V.E.L.
Sursa: Televiziunea Medicala