Este o provocare să mânncăm alimente sănătoase tot timpul. Există 7 extra-nesănătoase alimente, cauzatoare de cancer pe care că ar trebui să le evităm. Citește mai departe pentru a afla care sunt acestea și ce efecte secundare pot avea, de dragul sănătății dumneavoastră!
- Carne procesata: Carne conservată prin afumare, sau sărare, sau care contin conservanţi chimici, sunt legate de un risc crescut de cancer de colon. Cele mai multe sunt fabricate cu un ingredient cancerigen cunoscut ca nitrit de sodiu, folosit pentru a transforma carnea ambalată intr-o culoare roșu aprins si a da un aspect proaspăt.
Un studiu de la Universitatea din Hawaii 2005 a constatat că carnea procesată creşte riscul de cancer pancreatic cu 67 la sută. Hot-dog-ul, în special, este compus din resturi de carne, inclusiv organe, țesuturi nervoase, piese de os, și alte părți de animale. Animalele de la care provine carnea sunt susceptibile de a fi fost hrănite cu hrană plină de hormoni, antibiotice, pesticide și materii fecale.
După o analiză detaliată a mai mult de 7.000 de studii clinice care acopera legăturile dintre alimentaţie şi cancer, Fondul Global de Cercetare (WCRF) a declarat că consumatorii ar trebui să nu mai cumpere şi să mănânce toate produsele procesate din carne pentru tot restul vieții lor. Acestea includ slănină, cârnați, hot dog, carne de tip sandwich, şunca ambalată, pepperoni, salam, și, practic, toate carnea roșie folosită în preparate congelate și pregătite
- Băuturile carbo-gazoase: Sunt încărcate cu calorii, zahăr, precum și ingredientele artificiale, și nu are nici un beneficiu nutritiv. Un pahar de suc conține echivalentul a zece pachete de zahăr. Potrivit studiilor, sucurile îndulcite sunt aproape la fel de corozive la smaltul dentar ca şi acidul de baterie, ceea ce duce la o creştere a sensibilităţii dinţilor şi carii în ciuda bunei igiene dentare.
Un studiu de la Universitatea din Minnesota au descoperit ca persoanele care beau mai puţin de două băuturi pe săptămână se confruntă cu aproape dublu riscul de cancer pancreatic, fată de o prsoana care nu consuma aşa ceva. Băuturile carbo-gazoase conţin un produs chimic cunoscut sub numele de 4-metilimidazol (4-MI), un produs secundar de prelucrare chimică utilizată pentru a crea colorant artificial care oferă acestor sucuri culoarea lor. Studiile au legat 4-MI de cancer. De asemenea, un studiu UCLA leagă direct băuturile carbo-gazoase cu obezitatea.
- Organisme modificate genetic (OMG): Nici nu mai trebuie pomenit faptul că aceste alimente nu au ce căuta pe farfuria celor care vor să aibe un risc cât mai mic de cancer. Trebuie însă mare atenţie , pentru că de multe ori putem fi păcăliţi de faptul că aceste alimente sau derivate ale lor se pot gasi ascunse în produse la care nici nu nu gândim. O metodă bună de a le evita este să consumaţi cât mai multe produse certificate organice sau bio. Avem norocul că în ţara noastră este obligatorie menţionarea pe produse a faptului că provin din culturi nemodificate genetic. Însă niciodată nu poţi fi prea sigur.
- Popcorn la microunde: Produse Chimice din căptuşeala de sac, inclusiv acid perfluoroctanoic (PFOA) sunt parte dintr-o clasă de compuşi care pot fi legaţi de infertilitatea la om, conform cercetătorilor de la UCLA. La testare, produsele chimice cauzează cancer la, testicular, şi cancer pancreatic. Cuptorul cu microunde determină reacţii chimice pentru a vaporiza, și migrează în floricele de porumb. Mulţi producători au promis să elimine PFOA până în 2015. Până atunci, cel mai bine este să evităm popcornul făcut la microunde.
- Somon de crescătorie: Potrivit lui David Carpenter, MD, director al Institutului pentru Sănătate şi Mediu de la Universitatea din Albany, somonul de crescătorie nu are doar un conţinut mai mic de vitamina D decât cel sălbatic, dar are un numar mai mare de contaminanți, inclusiv cancerigeni, PCB-uri şi pesticide, inclusiv DDT.
“Puteți mânca doar în condiții de siguranță una dintre aceste mese de somon la fiecare cinci luni, fara a creste riscul de cancer”, a declarat Carpenter. Acești pești sunt, de asemenea, trataţi de obicei cu un nivel ridicat de antibiotice.
- Faina albă procesată: Faina procesată este un ingredient obişnuit în foarte multe alimente. Excesul de carbohidrat procesat este însă o cauză serioasă de îngrijorări pentru sănătate. Un studiu publicat în revistele Cancer Epidemiology, Mile Markers, si Prevention, a găsit că un consum regulat de carbohidraţi rafinaţi este corelat cu o creştere de 220 de procente în cancerul de sân la femei . În general alimentele cu un indice glicemic mare au fost corelate cu o creştere rapidă a zaharurilor din sânge , fapt ce hrăneşte în mod direct celulele canceroase şi încurajează răspandirea acestora.
- Zahărul rafinat. Acelasi lucru se întâmplă şi cu zahărul rafinat, care are tendinţa de a ridica rapid nivelul de zahăr din sânge şi implicit cel de insulină. Rezultatul este acelaşi, hrănirea în mod direct a celulelor canceroase. Pe lângă asta , această suprastimulare a pancreasului de a produce insulină, duce la o uzare şi în final la o deteriorare a acestui organ deosebit de important.
Cele mai periculoase produse sunt cele care cuprind sirop de porumb concentrat în fructoza. S-a descoperit că, celulele canceroase cresc şi se proliferează rapid. Şi cum siropul concentrat de porumb este găsit în foarte multe alimente precum : prăjituri, torturi, plăcinte, sucuri, cârnaţi, cereale, sosuri şi multe altele, se explică astfel de ce cancerul este într-o aşa mare creştere în zilele noastre.
Sursa: http://www.care2.com/
1 Comment
Pingback: STUDIU: cumpărarea carnii procesate ar trebui sa înceteze imediat