Perioada de înscriere pentru proiectele de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra organismului, a început în 30 martie şi continua până pe 31 mai.
Doritorii îşi pot depune proiectele studenţii în ani terminali la orice specializare de natură ştiinţifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, cu condiţia să aparţină unor centre de învăţământ superior sau centre de cercetare din România, indiferent de vârstă. Studenţii la medicină pot aplica începând cu anul 4. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific.
“Îi aşteptăm cu interes pe toţi cei care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate să ne trimită proiecte de cercetare originale şi cât mai interesante pe tema efectelor consumului moderat de bere, care să confirme o dată în plus talentul în domeniu pe care romanii îl au”, a declarat dr. Corina-Aurelia Zugravu, preşedinte şi membru fondator al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie cu sprijinul Asociaţiei Berarii României alocă un bugetul total, de 36.000 euro, destinat burselor.
“Din valoarea celor două burse, în funcţie de bugetul stabilit de aplicant pentru desfăşurarea cercetării, un procent de maxim 20% va fi alocat departamentului universitar, instituţiei de învăţământ superior sau centrului de cercetare unde aplicantul îşi va desfăşura activitatea, ca şi subvenţie pentru achiziţionarea de materiale necesare cercetării”, se arată în Regulamentul de acordare a burselor.
Prin acest ajutor financiar, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, împreună cu Asociaţia Berarii României, sprijină iniţiativele ştiinţifice cu caracter de noutate şi originalitate ce au ca obiect de studiu consumul moderat de bere în raport cu organismul uman.
Centrul are ca model centrul de informare Cerveza y Salud din Spania, instituţie cu tradiţie de peste un deceniu şi reprezintă o iniţiativă a trei specialişti în nutriţie şi sănătate: dr. Corina–Aurelia Zugravu, dr. Alin Popescu şi dr. Mihaela Begea.
Sursa: Televiziunea Medicala