La începutul acestei luni, Departamentul de Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a lansat un program de cercetare care sprijină fumătorii care doresc să renunţe la fumat. Peste 50 de persoane, împătimite de tutun, sunt ajutate să se lase de țigară. Sunt două căi: fie cu ajutorul unui tratament medicamentos, fie cu ajutorul unui program de consiliere de grup. Cei care doresc să se înscrie și să participe, gratuit, la acest studiu privind renunțarea la fumat o mai pot face până pe 22 noiembrie.
În cercetare vor fi incluşi timişorenii cu vârsta de peste 18 ani, cu studii medii sau superioare şi un nivel minim de familiarizare cu calculatorul (au utilizat calculatorul sau tableta în ultimii 2 ani), care doresc să renunţe la fumat.
”Dacă veți participa în această cercetare, veți beneficia fie de un program de consiliere de grup, fie de un tratament farmaceutic antifumat. Ambele metode au fost dovedite științific ca fiind eficiente pentru renunţarea la fumat, dar fără a fi comparate între ele. Acestea vor fi oferite gratuit, însă fără a avea posibilitatea de a alege tipul de intervenţie, acest lucru făcându-se prin tragere la sorţi”, anunță cei care realizează studiul.
Cercetarea se va desfășura la sediul central al Universității de Vest din Timișoara în perioada 4 noiembrie – 7 decembrie.
Persoanele interesate să renunțe la fumat se pot înscrie până la 22 noiembrie, folosind formularul online disponibil la www.socpers.psihologietm.ro/fumat.html sau telefonic la 0747.757.043 (de luni până vineri, între orele 10 şi 18), anunță Facultatea de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.
Sursa: comunicate Agerpres, http://www.socpers.psihologietm.ro/fumat.html