Obiceiurile alimentare joaca un rol important în păstrarea unei sănătăţi optime şi în prevenţia a numeroase afecţiuni. Alimentaţia dezechilibrată este una din cauzele creşterii numărului de persoane care suferă de afecţiuni cardiovasculare, de asemenea este unul dintre factorii apariţiei cancerului la nivelul aparatului digestiv, a problemelor legate de excesul de greutate şi obezitate, precum şi a creşterii incidentei diabetului.
Conferinţa Naţională Sănătate prin Alimentaţie – ediția I va avea loc în data de 9 iulie, la World Trade Center, sala New York, Bucureşti. Preşedintele conferinţei este prof. univ. dr. Nicolae Hâncu și este organizată sub egida științifică a Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, a Societății Române pentru Studiul Obezităţii și a Societăţii de Nutriţie din România.
Conferinţa va fi structurată pe parcursul unei zile de dezbateri tematice, în cadrul căreia se vor organiza sesiuni care vor avea ca subiecte: Importanţa alimentaţiei în promovarea și păstrarea stării de sănătate; Rolul autorităţilor în problemele legate de alimentaţie; Alimentele funcţionale – alimentele viitorului; Factorul psihologic și comportamentul alimentar; Siguranţa alimentelor – de la producător la consumator, Suplimentele alimentare în România; Intoleranţa la alimente; Alimentaţia și bolile cardiovaculare; Alimentaţia și diabetul; Alimentaţia și patologia metabolică, Alimentaţia și bolile gastroenterologice; Excesul ponderal și obezitatea – problemă globală de sănătate publică.
Temele Conferinţei Naţionale Sănătate prin Alimentație vor fi susţinute de unii dintre cei mai reputaţi profesioniști din domeniul sănătăţii: Prof. univ. dr. Maria Moța – Preşedinte ales Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereșiu – Preşedinte Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Prof. univ. dr. Amorin Popa – Preşedinte Comisia de Diabet, Nutriţie, Boli metabolice a Ministerului Sănătăţii, Prof. univ. dr. Dan Gaiță – Președinte Fundația Română a Inimii, Prof. univ. dr. Mariana Graur – Preşedinte Societatea de Nutriţie din România, Prof. univ. dr. Marius Bojiță – Președinte Universitate de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi – Director Institutul Naţional de Cercetări Alimentare. Moderatorul acestui eveniment este Dr. Maria Nițescu – Șef lucrări UMF Carol Davila.
”Conferința Națională Sănătate prin Alimentație își propune promovarea unor principii de alimentație sănătoasă destinate publicului larg. Este important ca atât publicul larg cât și medicii din România să înțeleagă și să conștientizeze ce reprezintă cultura nutrițională și extins sănătate prin alimentație. Am inițiat acest eveniment și am invitat ca speakeri personalități de seamă din lumea științifică din dorința de a informa publicul larg despre problematica alimentației sănătoase precum și despre prevenția anumitor afecțiuni prin intermediul alimentației, din surse credibile, cu autoritate” a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Președinte de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
Înscrierile pentru acest eveniment se pot face pe adresa de e-mail: pr@sanatateapressgroup.ro.
Intrarea se face pe baza înscrierii, în limita locurilor disponibile. Având în vedere amploarea evenimentului și pentru a vă asigura un loc în cadrul Conferinței, recomandăm persoanelor interesate să se înscrie din timp.
comunicat de presa
Sursa: Televiziunea Medicala