Posesorii certificatului de medic specialist pot efectua pregătire în cea de-a doua specialitate, în regim cu taxă – vezi detalii despre sesiunea mai 2014. De notat că dosarele de înscriere se pot depun la Ministerul Sănătăţii, sediul din str. George Vraca nr. 9, începând cu 5 mai și până în data de 16 ale lunii.
Ce trebuie să conțină dosarul privind pregătirea în cea de-a doua specialitate?
– cerere de înscriere, în care se va preciza: numele şi prenumele, locul actual de muncă şi tipul de contract de angajare, specialitatea actuală, specialitatea pentru care se doreşte înscrierea, precum şi date de contact (nr. telefon, e-mail);
– acordul angajatorului de participare la programul de pregătire în cea de a doua specialitate, în regim cu taxă, cu precizarea specialităţii şi a centrului universitar de pregătire;
– avizul de înscriere la programul de pregătire eliberat de rectorat, după caz, decanat;
– fotocopia certificatului de medic specialist/primar;
– fotocopia avizului de liberă practică sau certificatului de membru al organizaţiei profesionale respective;
– certificat medical de sănătate tip A 5;
– fotocopie după actul de identitate;
– fotocopia documentelor privind schimbarea numelui, dacă este cazul;
– angajament de plată privind taxa de participare la programul de pregătire în cea de a doua specialitate în regim cu taxă.
Programul de pregătire în cea de a doua specialitate în regim cu taxă, se efectuează cu frecvenţă şi asigură acelaşi nivel şi aceeaşi calitate a pregătirii de specialitate ca şi programul de rezidenţiat în specialitatea respectivă.
Stagiile de pregătire efectuate în prima specialitate, similare ca durată şi conţinut, care se regăsesc în curriculum-ul de pregătire al celei de a doua specialităţi, se echivalează.
Doar până în 9 mai, cei interesaţi se vor adresa instituţiilor de învăţământ medical superior, pentru obţinerea avizului privind înscrierea la acest program de pregătire.
Solicitările medicilor specialişti pentru înscrierea la programul de pregătire în cea de a doua specialitate, în regim cu taxă, specialitatea Medicina de urgenţă, vor fi analizate ulterior de către Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătăţii.
Pe site-ul Ministerului Sănătății se vor afișa la data de 24 iunie, listele aprobate ale medicilor înscrisi la programul de pregătire în cea de a doua specialitate în regim cu taxă, pe instituții de învățământ medical superior si specialități.
”Propunem ca programul de pregătire în cea de a doua specialitate în regim cu taxă, să înceapă la data de 01.07.2014, cu efectuarea a 6 luni din stagiul de bază”, se arată în metodologia publicată de Ministerul Sănătății.
Durata de pregătire în cea de a doua specialitate, în regim cu taxă este cea prevăzută de Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1509/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
Vezi locurile propuse pentru cea de a doua specialitate, în regim cu taxă, în sesiunea mai 2014, un model de cerere de înscriere, angajament de plată și care este cuantumul taxei anuale pentru efectuarea stagiului de pregătire în cea de a doua specialitate.