Asociatia Fight Team Iguana, organizeaza in data de 12 iunie un eveniment de arte martiale mixte si kickboxing, Art of Contact, care vine in sprijinul pacientilor bolnavi de distonie.
“Pentru a empatiza si a a veni in sprijinul Childrens Joy, asociatia pacientilor cu distonie in data de 12 iunie vom organiza un eveniment de arte martiale mixte si kickboxing, Art of Contact. Cu ocazia acestui eveniment dorim sa venim in sprijinul acestei asociatii prin faptul ca vom dona 10 la suta din incasarea care se va face din vanzarea biletelor, deasemenea vom instala niste urne fixe la intrarea din Sala fosta Olimpia, actuala Constantin Jude, iar printer invitati si spectator vor circula cateva urne mobile. Pentru tot acest eveniment am implicat sportivii clubului nostrum Iguana Fighting Timisoara, plus alti sportive din tara care vor sa sustina impreuna cu noi cauza acestor pacienti cu distonie pentru a popularia acest diagnostic care este foarte putin cunoscut in Romania. Pe viitor noi vom sustine aceasta organizatie a pacientilor prin programe de recuperare fizica, prin tot felul de evenimente prin campanii la care vom participa, una dintre ele fiind Jump for Distonia la care dorim sa implicam cat mai multi sportivi. Fiindca noi suntem niste luptatori in ring iar ei sunt niste luptatori cu boala si cu viata de zi cu zi. Impreuna putem face un front comun sis a ajungem la un rezultat pozitiv.”, a spus Marius Crainic, presedinte Asociatia Sportiva Fight Team Iguana Timisoara.
“Asociatia Childrens Joy si-a mutat de currant sediul in Timisoara si cu aceasta ocazie dorim sa amenajam sediul in vederea efectuarii unor activitati de terapie ocupationala, de recuperare fizica, de consiliere catre alte clinici, de efectuarea unor proiecte, programe, ca pacientii cu distonie sa poata avea activitati in ceea ce-I priveste si dorim prin asta sa facem o conexiune intre sanatate si sport. Prin aceasta Asociatia Fighting Iguana doreste sa ne sprijine cu 10 la suta din vanzarea biletelor de la competitia Art of Contact, bani pe care ii vom folosi pentru amenajarea sediului si pentru a putea sa ne dezvoltam ca asociatie. Persoanele cu distonie se confrunta de obicei cu izolare, de aceea noi dorim sa ii scoatem din izolare, prin aceasta ne gandim sa organizam tot felul de activitati de terapie ocupationala, confectionarea a diferitor obiecte, dorim sa intalnim cati mai multi pacienti, sa vedem numarul lor cert deoarece este o problema cu acest numar pentru ca nu exista o statistica clara in tara a cati pacienti exista, si dorim sa facem cat mai multe activitati cu persoanele cu distonie. Asociatia Childrens Joy este membra a Dystonia Europe, iar la initiative Dystonia Europe, se desfasoara o campanie la nivel European, care presupune constientizarea diagnosticului de distonie si se numeste Jump for Distonia, iar persoanele care doresc sa faca acest diagnostic cunoscut pot sa faca un salt pentru distonie sis a-l posteze pe site-ul Jump for Dystonia, pentru constietizarea diagnosticului si pentru raspandirea lui.” a spus Catalina Crainic, presedinte Asociatia Childrens Joy.
“Am implicat mai multi sponsori care au crezut in acest proiect, ne-au ajutat mult, am implicat sip e domnul Fabian Tatu, professor la Spitalul Militar si Consulul Spaniei si diferite personalitati din Cultura.”, a spus Enrico Cannata, presedintele de onoare, Asociatia Sportiva Fight Team Iguana Timisoara.
1 Comment
Pingback: Tratamentul in distonie dedicat persoanelor cu distonii neuromusculare, familiilor acestora, apartinatorilor dar si specialistilor in domeniu • VoxMedical | Viata si sanatate