A șaptea ediție a expoziției Raw Generation, un eveniment național care promovează un stil de viaţă sănătos, va avea loc pe 11 mai 2014 în Sala București la Rin Grand Hotel în orașul București, între orele 10-19.
Această expoziție a fost și este primul şi cel mai mare eveniment din România care promovează alimentația “raw food”. Primele șase ediții au avut un mare succes, bucurându-se de prezența a mii de oameni și a presei din România la fiecare ediție.
Toate expozițiile au fost și sunt realizate fără sponsori, din fonduri proprii.
Expoziția este organizată de Ligia Pop (ligiapop.com). La 35 de ani, este autoarea a cinci cărţi: Jurnal de sarcină: sfaturi pentru o naștere naturală și un bebe sănătos (2014), Deserturi pentru părinţi şi copii sănătoşi (2011, 2014), Germeni şi vlăstari: surse de sănătate şi energie (2011, 2013), Reţete vegane fără foc (2010, 2012) şi Paşi în lumea muzicii (2007).
Raw Generation Expo va fi deschis publicului începând cu ora 10 și până la ora 19 iar intrarea va costa 10 lei.
Cuprins articol:
- Generalități Raw Generation
- Atracțiile Raw Generation Expo
- Program Raw Generation Expo
- De ce să consumăm raw food?
Printre atracțiile Raw Generation Expo:
- Peste 100 de expozanți veniți din toată țara care vor oferi vizitatorilor o gamă largă de produse pentru o viață și dietă sănătoasă
- Restaurante și firme de catering care vor oferi preparate delicioase raw și vegane pentru vânzare
- Prezentări despre raw food și o viața sănătoasă, concomitent în două săli diferite (sălile Cluj şi Braşov la Rin Grand Hotel, lângă sala Bucureşti)
- Oferirea spre vânzare a noii cărţi a Ligiei, Jurnal de sarcină: sfaturi pentru o naștere naturală și un bebe sănătos, publicată de editura Curtea Veche (curteaveche.ro)
- Tombolă cu marele premiu un storcător prin presare la rece marca Greenis, în valoare de 999 lei
Program Expo Raw Generation
- 10:00 – 19:00: Expunere produse cu vânzare în Sala Bucureşti
- 10:00 – 16:15: Prezentări în Sala Brașov
- 10:00 – 18:00: Prezentări în Sala Cluj
- 17:00 – 17:15: Tombolă în Sala Bucureşti
O alimentație bogată în raw food
Se promovează un stil de viață unde se consumă un procent cât mai mare de alimente vegetale în stare crudă, neprocesate termic, pe lângă mâncare gătită vegetariană.
Când spunem gătit, ne referim la preparatul cât mai lent al alimentelor la cuptor, la aburi sau în slow cooker, fără prăjeli, rântașuri și alte alte procedee care pot diminua sau elimina calitățile crudităților.
Se promovează rețete raw food care acoperă tot meniul și care sunt 100% naturale.
Aici se învăță părinții cu ajutorul cărților de rețete publicate, al demonstrațiilor, claselor de gătit și al show-ului “Ligia’s Kitchen”, să pregătească deserturi sănătoase, lipsite de zahăr și totodată extrem de delicioase pentru copii și întreaga familie.
Denumirea “raw food” sau “raw vegan” înseamnă preparate fără foc (vegan = fără ingrediente de origine animală) în care alimentele de bază sunt:
- Legumele, într-o varietate cât mai largă
- Germenii și vlăstarii, surse majore de proteine complexe, ușor de asimilat și digerat
- Semințele şi nucile, de asemenea surse de proteine și acizi grași esențiali
- Fructele în stare naturală sau uscate
- Superalimentele, gen algele marine, care reprezintă sursa cea mai complexă de minerale din lume, până la cacao raw și diverse prafuri vegetale bogate în nutrienți complecși.
Cu toate aceste ingrediente se pot face variații și combinații corecte din punct de vedere nutrițional, deosebit de delicioase, chiar și pentru gusturile gurmanzilor.
De ce să consumăm raw food?
Trăim într-un mediu tot mai poluat, tot mai plin de substanțe nocive. Trebuie să facem ceva pentru generația noastră, cât și pentru cele viitoare și acesta este și scopul acestui târg, de informare și schimbare a calității vieții, printr-o alimentație mai sănătoasă, însoţită și de schimbări pozitive în celelalte aspecte al întregului pe care îl numim “persoană” sau “ființă”.
Cercetările recente au demonstrat că suntem ceea ce mâncam: calitatea nutrienților cu care ne hrănim determină calitatea vieții noastre. Acest fel de alimentație se adresează întregului public care dorește să-și îmbunătățească sănătatea, să-și păstreze un corp
mai tânăr și o minte mai ageră.
Astăzi când piața este invadată de produse procesate, semipreparate, pline de înlocuitori, aditivi, conservanți, coloranți, potențiatori, amelioratori de gust și alte chimicale, când oamenii se îmbolnăvesc de boli cardiovasculare, diabet, obezitate,
cancer și o multitudine de alergii, datorită unei diete necorespunzătoare, trebuie să îi informăm că există alternative alimentare mult mai sănătoase, mai gustoase, pline de vitalitate care, combinate într-o dietă corespunzătoare, pot reda corpului sănătatea
ideală.
Ȋn lume sunt sute de mii de adepți ai alimentației raw vegane, care ia amploare de la an la an, alături de peste un 1 milion de vegani și peste 7,3 milioane de vegetarieni aflați doar în SUA. Printre ei se află și celebrități care consumă o dietă raw vegană precum Demi Moore, Uma Thurman, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sting, Woody Harrelson, Alicia Silverstone, David Bowie, Devon Aoki, Carol Alt, Doreen Virtue, Ginnifer Goodwin, Daryl Hannah, Angela Bassett, Jason Mraz, Donna Karan, Susan Sarandon, Cher, Margaret Cho, Edward Norton, Madonna, Jared Leto, Lisa Bonet, David Duchovny, Michael Keaton, Téa Leoni, Charlie Trotter, Beyoncé, Jack Lalanne, Charlie Trotter, Karyn Calabrese şi mulți alții.
GALERIE FOTO: