Pentru prima dată în 70 de ani, Food and Drug Administration ( FDA ) a lansat două cerințe majore pentru îmbunătățirea siguranței produselor alimentare.
Vineri, FDA a lansat două propouneri de proiect pentru siguranța alimentelor, care va pune accentul pe prevenirea anumitor boli alimentare.
Reglementările sunt necesare, după cum reiese din planul de siguranță alimentară, care ne arată că, în ultimii ani, producţii de spanac, pepene galben , varza , curcan , carne de vită sunt contaminate cu microbi de salmonella, E. coli şi Listeria. FDA doreşte şi oprirea a instalației de unt de arahide ecologice din Sunland Inc din New Mexico, care a produs-Salmonella contaminat cu unt de arahide, ce a îmbolnăvit 42 de consumatori la nivel naţional.
“Avem unul dintre cele mai sigure livrările alimentare din lume, dar avem de lucru pentru a opri boli care produc toxiinfecție alimentară înainte de a începe,” , a spus într-o conferință de presă, Dr. Margaret Hamburg, comisar FDA.
“În timp ce FDA răspunde foarte rapid și eficient, în găsirea focarelor și luarea de măsuri necesare, avem nevoie să se facă mai mult decât să reacționeze după fapt. Prevenirea problemelor înainte ca acestea să provoca daune este scopul, este cheia pentru siguranța alimentelor în secolul 21. “
Deși nu toate bolile sunt raportate, FDA spune că aproape 130.000 de persoane care suferă de boli legate de alimente sunt spitalizaţi şi 3.000 mor din cauza bolii.
Cele două norme, controale preventive pentru alimentație umană și pentru Siguranța Produselor de Standarde , întinde pe 1236 de pagini, și sunt acum disponibile pentru comentarii publice pentru următoarele 120 de zile. Prima regulă obligă producătorii care vând alimente în Statele Unite ale Americii să urmeze planuri oficiale pentru prevenirea contaminării produselor lor, precum și pentru corectarea probleme atunci când acestea apar.
A doua regulă, care se aplică numai la produsele alimentare consumate crude, cum ar fi fructe de pădure şi salată verde, necesită standarde mai stricte de cultivare, recoltare, ambalare și deținerea fructe și legume. Regula ar trebui să sporească regulile sanitare în timpul irigării și spălarii produselor, igiena muncitorilor, curățenia de materiale utilizate în soluri de creștere, cum ar fi îngrășămintele și a gunoiului de grajd, de gestionare a animalelor, care ar putea, intra în lanuri și de a contribui la contaminare, și canalizarea de echipamente de prelucrare.
După perioada de comentarii publice, FDA va ajusta normele bazate pe feedback-ul, care ar putea dura un an.
“Aceste reglementări propuse sunt un semn de progres, care ar trebui să fie salutată de către consumatori.”, a afirmat Caroline Smith DeWaal, siguranța alimentară pentru directorul Centrului pentru Ştiinţa în Interes Public într-o declarație .
Sursa: healthland.time.com