Imunitatea copilului incepe chiar din burtica mamei
In cazul in care este necesara pregatirea mancarii prin fierbere, recomandarea este sa se foloseasca metode care sa pastreze cat mai mult din valorile nutritionale, vitamine si minerale ale produselor. Metode recomandate sunt: la abur, prin presiune sau procesare la rece in mixer.
In nici un caz supe fierte mai mult de 20-30 de minute. Se pierd foarte multe elemente prin acest proces. Altfel risti sa-i dai copilului doar apa si niste fibre.
Aerul curat ajuta la imunitatea copilului
Imunitatea copilului la gradinita
Un copil proaspat introdus in colectivitate poate sa contacteze pana la 7-8 afectiuni in sezonul rece, in medie cam 2 pe luna. Cel mai important este cum putem sa lasam sistemul imunitar sa isi faca treaba si sa ajutam organismul sa lupte cat mai eficient cu boala.
Alimentatia este foarte importanta
Alimentatia este foarte importanta, un aport de vitamine A, B, C, D, sunt foarte importante. De asemenea este foarte important ca medicatia administrata sa moduleze sistemul imunitar. Sistemul imunitar la un copil nu trebuie stimulat, deoarece un copil nu are inca sistemul imunitar inca format. Sistemul imunitar la un copil trebuie modelat, adica maturizat.
Imunitatea la copil o putem ajuta folosind extracte naturale pentru a combate afectiunile. Extract de coacaze, de maces, de pin, sau extract de brad. Cele mai recomandate sunt extractele sub forma de siropuri, nu pastile sau alte metode de administrare.
Imunitatea la copii: covalescenta este foarte importanta
Convalescenta este foarte importanta in modelarea imunitatii. Astfel, daca o gripa dureaza 7 zile, covalescenta este tot de 7 zile. Covalescenta este perioada in care organismul isi revine dupa boala si in care trebuie sa isi refaca resursele.
In covalescenta, pentru a ne intari imunitatea, e bine sa luam vitamine, minerale, o alimentatie corespunzatoare. Se recomanda extractele de coacaz, afin, maces, catina si un consum de citrice pentru vitamina C.
Imunitatea scazuta: cazurile cand un copil raceste mai des de 7-8 ori/sezon
Daca un copil raceste mai des de 7-8 ori in sezonul rece, exista posibilitatea ca imunitatea lui sa fie scazuta, sau sa aibe anumite lacune in dezvoltare. Atunci, cel mai indicat este sa se faca o serie de analize. In acest caz, nu ne putem baza doar pe simptome de genul paloarea fetei, somnolenta sau altele. O analiza de sange ne poate spune mai bine despre ce este vorba.