Sub sloganul lui Hipocrates „Hrana să vă fie leac”, la Bucureşti va avea loc ce-a de-a doua ediţie a Târgului de Primăvară Raw Vegan, organizat în 27 martie la Rin Grand Hotel. Cu această ocazie se va relansa campania „Mănâncă sănătos o dată pe săptămână!”, prin care organizatorii doresc să arate oamenilor ce opţiuni există pentru o alimentaţie mai sănătoasă şi pentru menţinerea tinereţii.
Definirea termenului de „raw vegan” se poate traduce ca hrană vie sau bucătăria vegană fără foc, care foloseşte temperaturi sub 40 de grade Celsius, cu scopul de-a menţine nutrienţii cât mai intacţi. Ingredientele de origine animală se exclud, şi de aici termenul de vegan.
Campania promovează un stil de viaţă sănătos bazat pe consumarea într-o mai mare măsură (neexclusivă) a fructelor, legumelor şi verdeţurilor în starea lor naturală, crudă, proaspătă şi prin consumarea sucurilor naturale, proaspete, pline de vitamine, enzime şi minerale, obţinute prin procedee necentrifugale, precum şi conştientizarea riscului crescut de afecţiuni provocate de o alimentaţie neechilibrată , plină de E-uri şi grăsimi care conduc la îmbolnăvirea şi îmbătrânirea timpurie a corpului (boli cardiovasculare, obezitate, diabet, etc).
„Vrem să arătăm că un stil sănătos, raw, vegetarian sau vegan, nu înseamnă să mănânci numai salate. Dorim să oferim ocazia vizitatorilor să guste efectiv din sucurile naturale proaspete şi din produsele vegane preparate fără foc, pentru a realiza că sunt cel puţin la fel de gustoase ca preparatele din bucătăria clasică, si, cu ocazia demonstraţiilor din cadrul atelierelor să le arătăm că mâncarea raw se prepară mult mai uşor , într-un timp mult mai scurt , şi cel mai important, că este mult mai sănătoasă. „ a declarat organizatorul târgului Ligia Pop, raw vegan chef.
La târg vor fi expozanţi care vor oferi vizitatorilor o gamă largă de produse diverse, de la cărţi de reţete, legume şi fructe bio, seminţe germinate şi vlăstari , delicatese raw vegane, ambalate sau proaspăt preparate, până la electrocasnice de ultimă generaţie şi uleiuri aromatice.
Concomitent cu târgul , într-o sală special amenajată , vor fi demonstraţii culinare şi prezentări de sănătate. Va participa şi dr. Cleopatra Coroabă care va vorbi despre hidroterapia de colon şi beneficiile asupra sănătăţii.
Prima ediţie a târgului a fost un adevărat succes, atrăgând peste 1000 de oameni interesaţi de un stil de viaţă sănătos.
Detalii puteţi găsi şi pe www.romaniagoesraw.com
Sursa: Televiziunea Medicala