Margarina ar putea fi interzisă să fie vânduta în Bulgaria, sau cel puţin aşa îşi doresc nutriţioniştii.
Motivul pentru care nutriţioniştii cer retragerea margarinei de pe piaţă sunt conţinutul ridicat de grasimi trans din aceasta, conform dr. Svetoslav Handzhiev, președintele Asociației bulgare pentru Studiul de obezitate și de boli conexe.
Experții de laAgenţia pentru Siguranţa Alimentară din Bulgaria susţin că prin consumul constant de margarină este dăunător organismului, şi că grăsimile trans sunt greu de digerat, încărca metabolismul, care pot provoca diferite boli.
Margarina este foarte populară în Bulgaria, datorită prețului său redus, în comparație cu untul.
Margarina este larg promovată în Bulgaria ca fiind bun pentru copii și prevenirea bolilor de inima.
Recent, Food and Drug Administration din SUA a decis că uleiurile hidrogenate, cum ar fi margarina , nu mai sunt considerate sigure pentru consum.
sursa: http://www.novinite.com/
1 Comment
Pingback: Margarinele - bune sau rele? | AgroAlimenta