Migrena este o afecțiune comună, care afectează peste 37 de milioane de oameni din Statele Unite și până la 148 de milioane în întreaga lume. Și unele dovezi sugerează că prevalența migrenei ar putea crește la nivel global.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), migrena este de aproximativ două ori mai frecventă la femei decât la bărbați.
Adesea, simptomul principal al migrenei este o durere de cap moderată până la severă, iar 85% dintre persoanele cu migrene suferă de dureri pulsatile. Cu toate acestea, pentru aproximativ 60% dintre oameni, durerea este unilaterală, iar aproximativ 80% dintre oameni experimentează greață și 30% vărsături. În plus, aproape toată lumea cu migrenă are o sensibilitate crescută la lumină (90%) și la sunet (80%).
Migrena – Mai jos, abordăm mituri asociate migrenei:
Migrenele nu sunt grave
Majoritatea tipurilor de migrenă nu sunt grave; cu toate acestea, ele pot fi cronice și uneori debilitante și invalidante dacă nu sunt tratate în mod adecvat.
Autorii unei recenzii, care a investigat impactul migrenei asupra calității vieții, scriu că mulți oameni cu migrenă „întâmpină, de asemenea, o productivitate redusă la locul de muncă și întreruperea activităților lor familiale, sociale și de agrement”.
De asemenea, este de remarcat faptul că nu toate tipurile de migrenă sunt egale.
Migrena este doar o durere de cap
Acest lucru nu este adevărat și merită remarcat faptul că nu toate migrenele implică o durere de cap. După cum a explicat dr. McVige,
Migrena este de fapt o tulburare de cefalee primară și este mult mai mult decât o cefalee. De fapt, durerile de cap sunt doar un simptom al migrenei, iar unele migrene nu au deloc dureri de cap.
O migrenă este definită clinic ca un tip specific de durere de cap pe care [o persoană o simte] mai intens și, de obicei, are simptome însoțitoare în plus față de durerea resimțită în cap.
O persoană cu migrenă mai degrabă decât o durere de cap va experimenta o combinație a următoarelor simptome:
- Durere moderată până la severă, care se simte ca și cum ar cuprinde întregul cap sau se deplasează de la o parte a capului la cealaltă.
- Sensibilitate crescută la sunete, mirosuri sau lumină.
- Probleme de vedere, inclusiv neclaritate, puncte strălucitoare sau intermitente sau linii ondulate sau zimțate.
- Probleme abdominale, care pot include pierderea poftei de mâncare, greață, vărsături sau un stomac instabil.
Cofeina provoacă migrene
Acesta este un mit; Cofeina nu provoacă migrenă, dar poate fi un declanșator pentru unele persoane. Cafeaua și migrena au o relație complexă.
Folosirea excesivă a cofeinei poate declanșa migrenă. Cu toate acestea, cofeina, în general, poate ajuta la atenuarea durerilor de cap, inclusiv a migrenei.
În general, pe baza analizei noastre a literaturii actuale, nu există dovezi suficiente pentru a recomanda încetarea cofeinei tuturor pacienților cu migrenă. Cu toate acestea, este important de subliniat faptul că consumul excesiv de cofeină poate duce la cronificarea migrenei, iar retragerea bruscă a cofeinei poate declanșa atacuri de migrenă.
Medicamentele pentru dureri de cap va vindeca migrena
În prezent, nu există un remediu pentru migrenă, dar cu siguranță medicamentele pot ajuta.
Niciun medicament nu poate ajuta la migrenă
Aceasta este o afirmație falsă; mai multe medicamente sunt disponibile acum pentru a ajuta și controla migrena în mod semnificativ.
Enumeram câteva medicamente care pot ameliora migrena, inclusiv analgezice fără prescripție medicală (OTC), triptani, antagoniști ai peptidei receptorului genei calcitoninei (CGRP), medicamente antidepresive, medicamente anti-convulsii și beta-blocante. .
Nu puteți diagnostica migrena fără un examen imagistic
Aceasta este o „afirmație falsă. Migrena este un diagnostic clinic și nu necesită nicio imagistică pentru confirmare. Imagistica este indicată doar dacă simptomele nu sunt clare sau există simptome neurologice sau semne de avertizare. Acesta este momentul în care imagistica ar fi justificată pentru a exclude o patologie.”
Nu există un test specific pentru a diagnostica migrenele. Pentru a pune un diagnostic precis], un medic trebuie să identifice un model de dureri de cap recurente împreună cu simptomele asociate care continuă timp de cel puțin 3 luni.
Nu pot lua medicamente pentru migrenă dacă sunt însărcinată
Medicamentele pentru migrenă, cum ar fi triptanii, sunt relativ sigure în timpul sarcinii, în special după primul trimestru, acetaminofenul este, de asemenea, sigur, dar unele dintre medicamentele preventive împotriva convulsiilor ar trebui evitate din cauza riscului de apariție.
Înainte de a rămâne însărcinate, este important ca oamenii să discute cu medicii lor despre planul lor de tratament pentru migrenă, indiferent dacă iau medicamente fără prescripție medicală, sau ambele.
Migrena – rezumat
Migrena poate fi neplăcută și poate afecta semnificativ viața de zi cu zi. Cu toate acestea, sunt disponibile intervenții farmaceutice care pot ajuta. De asemenea, modificările dietei și ale stilului de viață pot ameliora simptomele și pot reduce frecvența migrenelor.
Pe măsură ce oamenii de știință continuă să investigheze, cu siguranță vor identifica tratamente mai bune și, poate, într-o zi, un remediu.
1 Comment
Pingback: Mit sau adevar: migrena sau durerile de cap • VoxMedical | Viata si sanatate