Dezvoltarea şi implementarea unui centru pilot de îngrijire a pacientului cu afecţiuni neurologice şi neurochirurgicale critice, în regiunea de Vest , este elementul central al acestui proiect. În vederea îmbunătăţirii actului medical în tratarea acestor pacienţi se va actualiza şi uniformiza pregătirea profesională a personalului medical, şi se vor crea mecanismele interconexiunii celor nouă spitale implicate în proiect. Colaborarea, comunicarea şi protocolizarea actului medical sunt principalele obiective ale programului,derulat de Asociaţia Non Profit pentru Anestezie şi Terapie Intensivă “Aurel Mogoşeanu”, în calitate de solicitant, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara şi Spitalul Municipal “Dr Alexandru Simionescu” Hunedoara, în calitate de parteneri.
Proiectul se adresează unui grup de 650 de cursanţi dintre care 350 de medici şi 300 de asistente din spitalele din regiunea de Vest având ca obiective imediate:
– implementarea unui model organizatoric pilot bazat pe protocoale care să reglementeze
tratamentul pacientilor neuro gravi
– pregătirea profesioanală a specialiştilor din domeniile medicale care intră în interacţiune cu bolnavii neuro gravi
– accesul la formare profesională de specialitate
– îmbunătăţirea colaborarii între cadrele medicale de diferite specializări ce intră în contact cu pacienţii neuro gravi
– crearea unei structuri multidisciplinare având la bază un nucelu de specialişti care să desvolte, să implementeze şi să perfecteze protocoalele în interacţiunea cu bolnavii neuro gravi.
– crearea unei platforme virtuale de comunicare şi baza de date cu cazurile neuro-grave ce va deneni un intrument de comunicare atât la nivel regional cât şi internaţional
Accesul la cursurile de formare este gratuit şi egal pentru toţi membrii grupului tinţă.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operaţional.
Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013 Investeşte în Oameni! şi are o valoare totală de 1.848.100,00 lei, din care 1.682.700,00 lei asistenţă financiară nerambursabilă.
De la lansarea proiectului în ianuarie 2011 şi până în luna octombrie 2011 12 cadre medicale, medici şi asistente, au participat la stagii în unităţi similare din spitale europene de renume. De asemenea s-a efectuat o analiză şi cercetare pentru descrierea fluxurilor materiale şi informaţionale şi ale procedurilor actuale în materie de management general şi îngrijire de specialitate al pacienţilor neurologici gravi, cu accent pe analiza structurilor de neuro-urgente, neuroterapie intensivă şi unităţi de stroke. Punctele critice rezultate în urma cercetării au fost introduse în modulele de curs. Cursurule de formare vor începe în luna Octombrie 2011.
Programele de formare profesională vor fi creditate cu puncte EMC, iar certificatele vor fi recunoscute la nivel naţional.
Pentru informaţii suplimentare privind proiectul vă rugăm să ne contactaţi la tel 0748/331186/ email oradeaur@gmail.com, Manager de proiect Dna Dr. Cristina Brinzeu sau se poate conctacta site-ul proiectului : www.oradeaur.ro
comunicat de presa
Sursa: Televiziunea Medicala