Ozonoterapia (sau terapia cu ozon-oxigen) ofera tratarea prin metode alternative a unor afectiuni cum sunt cele cardiovasculare, hepatice, reumatice, dureri de spate (lombosciatica), artroze, boli autoimune, dar si in medicina estetica pentru incetinirea procesului de imbatranire.
“Ozonoterapia se adreseaza in primul rand persoanelor care doresc sa imbunatateasca, in prumul rand imunitatea. Acum in perioada aceasta de pandemie COVID, ne dam seama cat de importanta este oxigenul iar ozonul nu este altceva decat un oxigen mai concentrat, un gaz compus din 3 molecule de oxigen.”, a spus dr. Skeja Ari, medic primar dermatolog cu competentente in estetica, clinica Dermahealth din Timisoara.
In ceea ce priveste afectiunile dermatologice, ozonoterapia da rezultate excelente in tratarea acneii, a psoriazisului, a imunodepresiei, a hepatitei virale acute si cronice, a herpesului si a Zonei Zoster, a ridurilor fine, a celulitei si adipozitatii.
“Sauna cu ozon este o alta metoda de ozonoterapie. Pacientul intra in aceasta capsula, care este ermetic inchisa, se stabileste temperatura optima, 37-40 de grade, cat suporta fiecare pacient. Prin aburi, deschidem porii, iar dupa 10-15 minute, cand toti porii sunt deschisi si permeabilitatea cutanata este crescuta, introducem in capsula ozon de concentratie 100%. Automat, acest ozon va ajunge cutanat in organismul nostru, iar dupa o sedinta de 30 de minute de sauna cu ozon ne vom simti mult mai odihniti, mult mai relaxati, pentru ca transcutanat, ozonul a ajuns sa oxigeneze toate organele din organismul nostru.”, a spus dr. Skeja Ari, medic primar dermatolog cu competentente in estetica, clinica Dermahealth din Timisoara.
Alte actiuni ale ozonului sunt efectele de distrugere a infectiilor. Distruge microbii, virusurile, infectia cu SARS_CoV-2.
Deci ea functioneaza la tratarea hepatiteie, a hepatitei virale B sau C, in tratarea infectiilor stafilococice, cum este acneea stafilococica sau EZIPERUL sau infectii urinare.
Totodata, ozonul poate fi folosit in medicina sportiva, in orice patologie in medicina sportiva, in stomatologie, in ginecologie, in urologie, in afectiuni ale cailor respiratorii: astmul bronsic, bronsita, pot fi tratate si cu ozon.
In oncologie, iarasi este o zona in care ozonul poate fi folosit ca si tratament adjuvant, fie inainte, fie dupa chimioterapie.
1 Comment
Pingback: Ozonoterapia – tratament pentru sute de afectiuni (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate