Societatea de Ortopedie din Romania inregistreaza o premiera. Realizarea unui consens legat de o anumita patologie, respectiv fracturile de sold la persoanele in varsta, o problema de sanatate publica, cu un impact social si economic, deloc de neglijat.
“Dorim sa standardizam tratamentul, sa standardizam indicatiile, dorim sa avem o baza de date solida, care sa ne ajute in relatia cu autoritatile pentru ca tratamentul acestui tip de patologie este un tratament scump care necesita pe langa o dotare buna a spitalelor, necesita specialist dar necesita si o ingrijire paleativa care urmeaza operatiilor si toate aceste lucruri dorim sa le facem in cadrul Societatii noastre, anul asta. Nu este modelul nostru, este un model european sau mondial, multe societati in America, in Europa occidentala au realizat aceste lucruri si este un instrument de lucru, un instrument cu care ei negocieaza cu casele de asigurari, cu ministerele pentru a realiza un bun tratament al pacientilor.”, a spus Prof. Univ. dr. Radu Prejbeanu-Presedinte al Societatii de Ortopedie si Traumatologie din Romania.
Detaliile realizarii acestui consens au fost puse la punct, la Cursul National de Ortopedie si Traumatologie, care a avut loc la sfarsitul lunii septembrie, la Felix.
“Vrem sa aducem un aport in perfectionarea metodelor terapeutice si gasirea unor consensuri nationale de tratament al fracturilor ceea ce ar imbunatati mult calitatea vietii si ar degaja mult aceasta povara economica pe care o prezinta ingrijirea bolnavului fracturat.”, a spus Conf. dr. Calin Hozan- medic primar ortopedie-traumatologie; Presedintele Comitetului de Organizare al Conferintei SOROT.
Avantajele acestui consens in tratarea fracturilor de sold la persoanele in varsta, sunt multiple
“Beneficiile pentru medic este ca stie exact ceea ce trebuie sa faca, ca la un pilot care are pasii pentru a ateriza sau decola, beneficiile pentru pacient este ca are siguranta ca tratamentul care este aplicat este un tratament care este de buna calitate care il va ajuta sa se vindece rapid.”, a spus Prof. Univ. dr. Radu Prejbeanu-Presedinte al Societatii de Ortopedie si Traumatologie din Romania.
„Va ajuta din multe puncte de vedere, in primul rand pentru pacient este aceeasi abordare indiferent daca pacientul este din Bucuresti, din Cluj, din Iasi sau dintr-o zona mai mica in care posibilitatile nu sunt aceleasi va ajuta administratiile pentru ca se va incerca sa se aduca la un nivel de performanta toate sectiile si mai mari si mai mici si va ajuta si medicii pentru ca medicii vor avea o acoperire medico-legala fiind un protocol unic pe tara, in fata legii acest protocol te apara.”, a spus Dr. Baciu Bogdan Spitalul Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, Clinica de Ortopedie.
In viitor, vor fi incheiate si alte consensuri, referitoare la anumite proceduri realizate de medicii ortopezi din Romania.
1 Comment
Pingback: Spitalul Premiere – un spital care concureaza cu cele din Szeged sau Viena (VIDEO) - voxmedical