Prima cameră de joacă pentru copii spitalizaţi va fi inaugurată joi, 28 noiembrie 2013, în cadrul Secţiei de Chirurgie Plasticǎ şi Reparatorie a Spitalului de urgenţǎ pentru copii “Grigore Alexandrescu”.
Fundaţia Internaţionalǎ pentru Copil şi Familie “Dr. Alexandra Zugrǎvescu” – FICF şi Clinica de Chirurgie Plastică – Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu“, va crea un spaţiu prietenos, o cameră de joacă, pentru cei peste 30 000 de copii cu vârste cuprinse între 3 – 17 ani din toată ţara spitalizaţi pe termen lung în urma unor accidente precum electrocutări, arsuri, muşcături de animale sau pentru tratarea unor malformaţii din naştere.
„Am început aceste activităţi deoarece am întâlnit în spital copii cu vârste de peste 10 ani care nu fuseseră vreodată la şcoală si nu ştiau să-şi scrie numele, alţii nu desenaseră niciodată. Tristeţea din ochişorii lor era doar o amintire după câteva minute în camera magică” .
Lansarea camerei de joacă pentru copii spitalizaţi are loc în cadrul Festivalului Drepturilor Copilului implementat de FONPC în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ambasada Franţei, Ambasada Elveţiei, Ambasada Canadei, Ambasada Olandei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Organizaţia Internaţională a Francofoniei, Institutul Polonez din Bucureşti, Fundaţia Parada, Fundaţia Terre des hommes, Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie „Dr. Alexandra Zugrăvescu”, Organizaţia SERA România, Institutul Francez din România-Bucureşti şi Cluj-Napoca, Asociaţia Français du Monde – ADFE, Union des Français de l’Etranger şi Liceul Anna de Noailles Bucureşti.
Camera de joacă pentru copiii spitalizaţi este susţinută de: Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Ambasada Elveţiei în România şi Auchan; partener media Burda România.
Dintre activităţile pe care le propun profesioniştii în camera de joacă copiilor spitalizaţi amintim activităţi de art-terapie: «Cine sunt eu? Culoare, joc, poveste», “Micul magician” – prin care se învǎţǎ cum sǎ setransforme hârtia în poveşti.
sursa foto: http://www.radioiasi.ro/
sursa: Televiziunea Medicala