Este atat de valoros proiectul incat a fost finantat de NATO! Generalul-inginer Marcel Opris, directorul STS, a dat detalii, la Timisoara, despre ceea ce poate deveni “un instrument de lucru pentru viitor”: telemedicina pentru catastrofa.
Informatiile, de la locul dezastrului in centre unde profesori celebri dau sfaturi
“Am avut curajul, noi inginerii, sa compunem un proiect care face furori in lume, care va fi un fel de proiect al pacii. Adica sa construim o retea de telemedicina mondiala, in care nu exista producator de echipamente, ci nmai interfete, ne-am propus sa integram orice fel de echipament, de la orice producator si, intr-un camp in care s-a produs un dezastru si in care intervin medici, tot ce este acolo ca informatie sa o ducem in centre mari, mondiale, unde profesori celebri dau sfaturi. Este o telemedicina pentru catastrofa“, a afirmat generalul-inginer Marcel Opris la ceremonia de deschidere a Cursului National de Ghiduri si Protocoale in Anestezie, Terapie Intensiva si Medicina de Urgenta, acolo unde a primit o distinctie.
Telemedicina de catastrofa: o demonstratie facuta de curand, impresionanta!
“Este atat de valoros proiectul incat a fost finantat de NATO. Proiectul e in derulare, cei care lucreaza la el sunt tineri ingineri din STS, ofiteri ingineri, au facut o demonstratie acum doua saptamani, la un exercitiu de aparare civila si este impresionant ce au reusit sa faca si sunt convins ca va deveni un mijloc si un instrument de lucru pentru viitor”, a adaugat seful Serviciului de Transmisiuni Speciale.
Una din medaliile de onoare ale Societatii Romane de ATI, conferite la Timisoara, a revenit unui om “care a facut enorm pentru sistemul de sanatate din Romania”, dupa cum spunea prof.dr. Dorel Sandesc – este vorba de 112, modernizarea sistemului de urgente prespitalicesti, informatizarea, comunicarea, pentru faptul ca s-au facut pasi foarte mari in telemedicina – este vorba de general-inginer Marcel Opris.