Pe 7 octombrie 2012, în Sala Expo de la Rin Grand Hotel în București, se va desfășura a cincea ediție națională Raw Generation Expo. Această expoziție a fost și este primul eveniment național din România care promovează alimentația “raw food”. Primele patru ediții au avut un mare succes, bucurându-se de prezența a mii de oameni și a mass-mediei importante din România. Suntem mândrii să anunțăm că toate edițiile au fost realizate fără ajutorul sponsorilor, cu fonduri proprii.
Expoziția este organizată de Ligia Pop (ligiapop.com), Raw Chef, câștigătoarea premiului internațional YouTube Next Chef, autoarea a trei cărți despre raw food, “Rețete Vegane Fără Foc”, “Deserturi Pentru Părinți și Copii Sănătoși” și “Germeni și Vlăstari: Surse de Sănătate și Energie” și gazda show-ului “Ligia’s Kitchen®”.
Raw Generation Expo va fi deschis publicului începând cu ora 10 până la ora 20 iar intrarea va fi gratis. Vom avea 61 de expozanți care vor oferi vizitatorilor o gamă largă de produse pentru o viață și dietă sănătoasă.
Vor avea loc in trei sali diferite prezentări despre raw food și o viața sănătoasă, workshops și un bufet inedit cu specialități raw food. Programul întreg al activităților plănuite este atașat separat.
Ȋn cadrul expoziției, la ora 12:30, va avea loc lansarea cărții “Rețete Vegane Fără Foc”, Ediția IV, publicată de editura Curtea Veche. Se promovază un stil de viață unde consumăm un procent cât mai mare de alimente vegetale în stare crudă, neprocesate termic, pe lângă mâncare gătită vegetariană.
Când spunem gătit, ne referim la preparatul cât mai lent al alimentelor la cuptor, la aburi sau în slow cooker, fără prăjeli, rântașuri și alte alte procedee care pot schimba calitățile crudităților în otrăvuri.
Promovăm rețete raw food care acoperă tot meniul și care sunt 100% naturale. Ȋnvățăm părinții cu ajutorul cărților de rețete publicate, al demonstrațiilor, claselor de gătit și al show-ului “Ligia’s Kitchen”, să pregătească deserturi sănătoase, lipsite de zahăr și totodată extrem de delicioase pentru copii și întreaga familie.
Denumirea “raw food” sau “raw vegan” înseamnă preparate fără foc (vegan = fără ingrediente de origine animală) în care alimentele de bază sunt:
✦ Legumele, într-o varietate cât mai largă
✦ Germenii și vlăstarii, surse majore de proteine complexe, ușor de asimilat și digerat
✦ Semințele si nucile, de asemenea surse de proteine și acizi grași esențiali
✦ Fructele în stare naturală sau uscate
✦ Superalimentele, gen algele marine, care reprezintă sursa cea mai complexă de minerale din lume, până la cacao raw și diverse prafuri vegetale bogate în nutrienți complecși.
Cu toate aceste ingrediente se pot face variații și combinații corecte din punct de vedere nutrițional, deosebit de delicioase, chiar și pentru gusturile gurmanzilor.
De ce să consumăm raw food?
Trăim într-un mediu tot mai poluat, tot mai plin de substanțe nocive. Trebuie să facem ceva pentru generația noastră, cât și pentru cele viitoare și acesta este și scopul acestui târg, de informare și schimbare a calității vieții, printr-o alimentație mai sănătoasă, insoțită și de schimbări pozitive în celelalte aspecte al întregului pe care îl numim “persoană” sau “ființă”.
Cercetările recente au demonstrat că suntem ceea ce măncăm: calitatea nutrienților cu care ne hrănim determină calitatea vieții noastre. Acest fel de alimentație se adresează întregului public care dorește să-și îmbunătățească sănătatea, să-și păstreze un corp mai tânăr și o minte mai ageră.
Astăzi când piața este invadată de produse procesate, semipreparate, pline de înlocuitori, aditivi, conservanți, coloranți, potențiatori, amelioratori de gust și alte chimicale, când oamenii se îmbolnăvesc de boli cardiovasculare, diabet, obezitate, cancer și o multitudine de alergii, datorită unei diete necorespunzătoare, trebuie să îi informăm că există alternative alimentare mult mai sănătoase, mai gustoase, pline de vitalitate care, combinate într-o dietă corespunzătoare, pot reda corpului sănătatea ideală.
Ȋn lume sunt sute de mii de adepți ai alimentației raw vegane, care ia amploare de la an la an, alături de peste un 1 milion de vegani și peste 7,3 milioane de vegetarieni aflați doar in SUA. Printre ei se află și celebrități care consumă o dietă raw vegană precum Demi Moore, Uma Thurman, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sting, Woody Harrelson, Alicia Silverstone, David Bowie, Devon Aoki, Carol Alt, Doreen Virtue, Ginnifer Goodwin, Daryl Hannah, Angela Bassett, Jason Mraz, Donna Karan, Susan Sarandon, Cher, Margaret Cho, Edward Norton, Madonna, Jared Leto, Lisa Bonet, David Duchovny, Michael Keaton, Téa Leoni, Charlie Trotter, Beyoncé, Jack Lalanne, Charlie Trotter, Karyn Calabrese si mulți alții.
Sursa: Televiziunea Medicala