Proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului de Chirurgie Cranio-Maxilo-Facial din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara” este aproape de final. Început în noiembrie 2010, proiectul se desfăşoară conform programului, astfel încât clinica reabilitată va putea fi dată în folosinţă în luna lulie a acestui an.
„Spaţiile sunt reconfigurate, încep să apară primele finisări, constructorii şi directorii de proiect au dat luna iulie termen de finalizare al său, considerăm că s-a lucrat bine, s-a lucrat în condiţii de igienă, nu au avut d esuferit celelalte compartimente ale spitalului, am avut o relaţie foarte bună cu constructorul.” a declarat şeful clinicii, dr. Marius Pricop.
Iniţiatorii proiectului şi-au propus printre altele să crească accesibilitatea pacienţilor la serviciile medicale oferite, dar şi creşterea calităţii serviciilor medicale oferite.
„Pacienţii noştri vor beneficia de nişte condiţii radical schimbate, faţă de perioada trecută. Nu poţi fi sigur că prin activitatea medicală pe care o desfăşori pentru o perioadă de timp, poţi să mai compensezi anumite deficite materiale şi de apratură, dar la un moment dat acest lucru devine greu. Porneşte o activitate nouă pentru acest spaţiu de ambulatoriu, şi pentru această activitate de ambulatoriu, a asigurării actului medical.” a mai precizat Marius Pricop.
Printre rezultatele estimate ale proiectului, se aşteaptă creşterea numărului mediu lunar de pacienţi de la 2095 de pacienţi pe lună, la 2305 pacienţi pe lună, de asmenea, reducerea erorii diagnosticului de la 12% la 9%, rata de eroare în diagnosticare. Se aşteaptă să scadă numărul de pacienţi redirecţionaţi din cauza lipsei de dotări, va scădea şi perioada de spitalizare, în consecinţă vor scădea şi cheltuielile.
„Preconizăm o reducere de cheltuieli prin faptul că odatp finalizată această investiţie, capacitatea de tratament în ambulatoriu a pacienţilor va creşte semnificativ, va creşte şi posibilitatea acestui serviciu de a pune diagnostice mai rapide, care se vor repercuta în reducerea zilelor de spitalizare, va creşte, sperăm noi, şi calitatea actului medical, şi posibilitatea introducerii unor metode noi de tratament, pentru că un suport logistici poate însemna şi o creştere a calităţii actului medical prin noi metode.” a menţionat managerul Spitalului Municipal din Timişoara, Octavian Mazilu.
În 2010, la clinica de maxilo-faciale, au fost internate 3215 persoane, şi 11665 de pacineţi au fost consultaţi în ambulatoriu.
Valoarea totală a proiectului depăşeşte 3,3 milioane de lei, dintre care 2 milioane de lei sunt asiguraţi din fonduri europene, 92 000 de lei de la Primăria Timişoara, iar restul de la bugetul de stat.
autor: Maria Rohnean
Sursa: Televiziunea Medicala