Aflată la a III-a ediţie, în conferinţa “Reacţii adverse la alimente” s-au prezentat particularităţile referitoare la reacţiile adverse produse de alimente, având ca invitaţi atât medici romani, cât şi din străinătate.
„Cea de-a treia ediţie a Conferinţei <<Reacţii adverse la alimente>> aduce în peisajul diagnostic o serie de noi teste de laborator menite să pună diagnosticul rapid şi cu maximum de acurateţe în acest domeniu vast al intolerantelor alimentare”, a spus prof. dr. Carmelo Rizzo, preşedintele Academiei Internaţionale de Nutriţie Clinică Romă.
În cadrul acestei conferinţe, s-au adus informaţii la zi asupra simptomatologiei clinice legate de reacţiile adverse la alimente, dar şi noi instrumente de diagnostic, interpretarea rezultatelor şi elemente noi de terapie nutriţională.
“S-au făcut clarificări în direcţia grupelor de afecţiuni cu manifestări extradigestive, care îşi găsesc explicaţia etiologică în alimentaţia defectuoasă sau ca urmare a unei intolerante la alimente”, a mai spus prof. dr. Rizzo.
Totodată s-au adus informaţii în ceea ce priveşte testele genetice cu aplicabilitate în domeniul sportului de performanţă.
“Cu această ocazie s-a prezentat panelul de teste genetice cu aplicabilitate în domenul sportului de performanţă sau testele non invazive în maladia celiacă”, a mai adăugat prof. dr. Rizzo.
Medicii care au vorbit la această ediţie a “Reacţii adverse la alimente” au fost: dr. Mioara Radu, medic specialist, prof. dr. Carmelo Rizzo, preşedintele Academiei Internaţionale de Nutriţie Clinică din Roma, dar şi dr. Vicenzo Mazuca Mari, director didactic al Academiei Internaţionale de Nutriţie Clinică Cosenza.
Conferinţa de presă a fost organizată de Telemedica, centru de referinţă al Academiei Internaţionale de Nutriţie Clinică – Roma.
” Cu siguranţă Clinică Telemedica şi-a propus să promoveze noul în medicină, care face casă bună cu clinica noastră”, a adăugat dr. Mioara Radu.