Ai efectuat, ca rezident, stagii in strainatate si intentionezi sa participi la examenul pentru titlul de specialist? Vezi ce transmite Ministerul Sanatatii – ce acte trebuie adaugate la dosarul de inscriere!
Suntem in plina perioada de inscrieri pentru sesiunea de examen din 20 octombrie 2015, pentru obtinerea titlului de specialist, pentru medicii, medicii dentisti si farmacistii care finalizeaza pregatirea in specialitate pana la data de 31 decembrie 2015. Aceasta se organizeaza, spun cei de la MS, cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, cu modificarile si completarile ulterioare.
Cum va proceda un rezident, la intocmirea dosarului, cand a efectuat stagii peste hotare
Dosarul de inscriere al tuturor candidatilor va cuprinde o cerere de inscriere in care se vor mentiona: specialitatea, centrele universitare in care s-a efectuat pregatirea ca rezident si centrul universitar in care se doreste sa se sustina examenul, precum si directia de sanatate publica unde doreste sa se transmita certificatul de specialist si un numar de telefon de contact, plus un numar de xerocopii de pe diverse acte – vezi AICI lista completa.
Potrivit publicatiei de concurs, medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti care au efectuat diferite perioade de stagii in strainatate, in specialitatea in care au fost confirmati, vor anexa si aprobarea Ministerului Sanatatii de recunoastere a acestor stagii.
In cazul in care nu exista aceasta aprobare, dosarele vor fi depuse la Ministerul Sanatatii (Str. Cristian Popisteanu, nr. 1-3, sector 1, Bucuresti) pana la data de 16 septembrie 2015 inclusiv (pentru specialitatea ATI pana la data de 10 septembrie 2015, inclusiv) si vor fi insotite de copiile documentelor originale si de traducerea legalizata in limba romana, din care sa reiasa stagiile de pregatire efectuate in strainatate, precum si de avizul comisiei de specialitate a Ministerului Sanatatii privind recunoasterea acestor stagii.
In lipsa acestui aviz, candidatii vor prezenta si un set suplimentar de acte doveditoare in copie xerox (document orginal si traducerea legalizata in limba romana), acest set va fi notat ”setul II ”, precum si recomandarea coordonatorului de rezidentiat din Romania privind echivalarea (recomandarea trebuie sa poarte semnatura si parafa coordonatorului).
Un rezident care, din motive obiective, dupa sustinerea examenului de specialist, intrerupe pregatirea, are obligatia de a informa in scris Ministerul Sanatatii, asupra situatiei survenite, in vederea confirmarii ca specialist dupa completarea pregatirii.
Un rezident care nu se prezinta la examen (cu exceptia celor care au aprobarea Ministerului Sanatatii de prelungire a stagiului de rezidentiat) sau nu promoveaza examenul de specialist, le inceteaza stagiul de pregatire in rezidentiat la finalizarea pregatirii.