Reteta de cascaval de casa este o reteta sanatoasa si foarte simplu de realizat. Ingredientele sunt foarte simple si la indemana oricui: lapte si branza de vaci.
Cascaval de casa reteta
Ingrediente
- 1 litru de lapte
- 500 g de branza de vaci
- 60 g de unt
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Cascaval de casa – mod de preparare
Faramitati bine branza de vaci, cu mainile curate sau cu o furculita. Puneti-o intr-o oala si adaugati laptele. Amestecati si puneti vasul pe foc.
Cand apar primele clocote, feriti oala de pe foc si strecurati amestecul printr-o panza sau strecuratoare deasa intr-o alta cratita de care stiti sigur ca nu se prinde mancarea.
Adaugati peste branza strecurata untul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Puneti vasul pe foc si lasati amestecul sa fiarba circa 10 minute, amestecand cu un tel. Compozitia trebuie sa devina fina, fara bucati mari de branza. Lasati focul la mic, deoarece branza se va topi si se va prinde de vas.
Cand compozitia a devenit omogena, turnati-o intr-o forma rotunda (un bol mare sau doua boluri mici), sau intr-o tavita dreptunghiulara. Puteti folosi orice fel de forma doriti.
Acoperiti forma sau formele cu o folie de plastic, si dati-le la rece, in frigider sau in balcon, daca este iarna. Lasati cascavalul 1-2 zile, pentru a se intari bine.
Il puteti taia felii sau rade pe razatoare. Este atat de bun si natural la gust, incat poate fi servit ca atare.
Daca va place cascavalul putin mai sarat sau mai iute, puteti adauga putina branza de oi, doar pentru gust.