Gogosari in otet este o reteta simpla si sunt foarte gustori. Gogosarii in otet se pot folosi pentru a pregati salata boeuf, la salata orientala, sau langa friptura.
Cantitatea de zahar poate varia, in functie de gust.
Gogosari in otet – mod de preparare:
Ingrediente:
- 3 kg de gogosari taiati in sferturi
- 2 l de apa
- 1 l de otet
- cateva tije de hrean
- 3 linguri cu varf de sare
- 3 lingurite de zahar
- condimente pentru muraturi
Gogosari in otet – pregatirea:
Se incepe sa se pregateasca saramura. Se pune intr-o oala mare 2 l de apa peste care se pune 1 l de otet. Se adauga condimentele pentru muraturi, apoi zaharul si sarea. Se amesteca si se lasa aceasta compozitie sa fiarba pana ajunge in punctul de fierbere.
Se pup gogosarii in saramura fierbinte dupa ce s-a stins focul. Gogosarii se tin 5 minute. Apoi se scot, se pun intr-un vas. In borcanul pregatit, se pun cateva tije de hrean, apoi se aseaza gogosarii, apoi din nou cateva tije de hrean si iar se pun gogosarii pana se umple borcanul.
Peste gogosari se toarna zeama in care au stat gogosarii, se pune capacul la borcan si lasam gogosarii sa se raceasca la temperatura camerei. Se pot consuma dupa cateva zile.