Organizaţia Salvaţi Copiii Timiş, şi-a prezentat, în cadrul Adunării Generale anuale,din 29 martie 2011, realizările ultimului an, dar şi proiectele de viitor.
Directorul Filialei Timiş a organizaţiei, Mihai Gafencu: „A fost un an important, în care am crescut la nivel naţional , cu peste 50% fondurile atrase, din diverse structuri finanţate european, dar şi din beneficiile aduse de campania 2%, precum şi din clasicul Festival al Brazilor. Am încercat să îmbunătăţim, prin serviciile noastre, calitatea vieţii copiilor, să le acordăm şanse egale, şi am dovedit asta în Timiş, prin deschiderea a cel puţin două noi linii, una dedicată copiilor rămaşi singuri acasă, care a continuat sub o finanţare cu unii dintre sponsorii noştri şi finaţatori locali, şi avem două programe în şcoli. „
De asemenea, s-a continuat activitatea la Centrul de Consiliere pentru Părinţi, ba chiar s-a reuşit şi achiziţionarea casei în care funcţionează centrul. Organizaţia însă, nu mai are finanţare.
„Voi face un apel, pentru că finanţarea a ajuns la capătul ei şi beneficiile gratuităţii tuturor serviciilor Salvaţi Copiii, vor trebui susţinute de comunitate. Bineînţeles, momentan, de la comunitatea locală, nu am primit niciodată fonduri pentru aceste proiecte, dar avem două-trei mici proiecte, de câteva zeci de milioane lei vechi, care sunt dedicate altor programe, cum ar fi programul bolilor rare, combaterea violenţei în şcoli, în parteneriat cu Jandarmeria şi Poliţia Română.(…) Încurajez lumea să finanţeze Salvaţi Copiii, nu direct, ci prin cedarea a 2%, sau cine poate şi direct, pentru că există afaceri care chiar merg, în Timiş, şi îi aşteptăm să vină şi în rândurile noastre, pentru că avem mare nevoie de membri şi voluntari, în acest an” a mai declarat Mihai Gafencu.
Organizaţia locală are şi planuri de viitor, pe primul loc fiind, lupta cu Guvernul , în ceea ce priveşte reconsiderarea politicii de lapte praf copiilor, pentru a nu le încălca drepturile fundmentale ale acestora.
„Avem o sumedenie de intervenţii, momentan cele dedicate copiilor care încă mai trebuie alimentaţi prin lapte, care, dacă nu e matern, trebuie să le rămână o alimentaţie de bază şi să le fie asigurată, mai apoi tinerilor, care stau în faţa calculatorului, şi nu au parte de activităţi sportive sau drumeţii, avem un proiect mare pentru ei, pe internet, lawww.sigurinfo.ro ne puteţi găsi, şi nu în ultimul rând ne vom axa în continuare pe lupta împotriva aşa-ziselor etnobotanice. „ a conchis Mihai Gafencu, preşedintele Salvaţi Copiii Timiş.
Sursa: Televiziunea Medicala