Daily Mail menţionează ca un fel de mâncare sărat poate afecta în mod dezastruos vasele sangvine, reducând semnificativ capacitatea arterelor de a transporta sângele în organism, în numai 30 de minute.
Astfel a avut loc un experiment special de catre cercetătorii australieni in care s-au efectuat aceste calcule. Ei au strâns un grup de 16 voluntari sănătoşi pe care i-au servit mai întâi cu un preparat conţinând 4 grame de sare, iar mai târziu un alt fel de mancare cu un conţinut de sare de doar 0,3 grame de sare.
Oamenii de ştiinţă au testat înainte şi după mese cât de uşor curge sângele în artera brahială (humerală) – vasul de sânge principal, în care se măsoară tensiunea arterială. S-a observat ca alimentele sărate limitează foarte mult fluxul sanguin.
Mancărurile cele mai sărate care au fost servite voluntarilor nu erau mai sărate decât o mâncare obişnuită.
Potrivit profesorului Graham MacGregor, studiul pune în lumină în raportul dintre nutriţie şi sănătatea omului. Există suficiente probe pentru a afirma că sarea conduce la rigidizarea vaselor sanguine în câteva minute.’Acum vă puteţi imagina ce fel de proces are loc în corpul uman, iubitor de alimente sarate! Activitatea celulelor care formează pereţii vaselor sanguine se schimbă semnificativ’- spune el.
Sursa: Agerpres