Dezvăluirile făcute de o doctoriță de la Spitalul de Copii ”Marie Curie”, pe o rețea de socializare, au provocat un nou scandal, al câtâlea?, în Sănătate. Multe postări arată că, acolo, în acel spital, sunt ”rele practici”, așa le numește doctorița, care se simte ”jignită, amenințată, desconsiderată”. De cealaltă parte a baricadei sunt… câteva asistente. Ministerul Sănătății a intrat pe fir, iar lucrurile de la Spitalul de Copii ”Marie Curie” vor fi tranșate în Comisia de Disciplină.
”…sunt jignită, amenințată, desconsiderată; îmi este subminată autoritatea profesională în fața celor care, conform fișei postului, îmi sunt subordonați; aceste persoane sunt incurajate sau presate, uneori chiar amenințate să nu respecte indicațiile mele; atunci când fac observații celor care greșesc/ sunt neatente, mă amenință(…) Nu este normal sa indur asa ceva!”, scria doctorița de la Spitalul de Copii ”Marie Curie”.
”Decât să fi urlat la mine, mai bine se străduia să pună o branulă, dar nu, asta nu, doar a țepuit copilul în vreo cinci locuri; noroc că vin colegele ei și repară situația”, ”Cunoașterea și gestionarea riscului clinic înseamnă să pleci din gardă ca să te tunzi, când tocmai se internase un nn (nou-născut – n.r.) scăpat în cap, la naștere, de către moașă?”, ”Din păcate s-a înțeles că am discreditat secția și ca aici apar doar părerile unora, care îmi sunt mie favorabile; atitudinea agresivă față de mine nu este recentă, ea durează de vreo 10 ani și s-a amplificat pe măsură ce a trecut timpul, devenind exponențială în ultima vreme”, ” Probabil că a cere asistentelor să își facă treaba, înseamnă pentru unele dintre ele că “îmi iau asistentă personală”, sună comentariile medicului.
Evenimentul Zilei a transcris dintre postările doctoriței de la Spitalul de Copii ”Marie Curie”, iar scandalul a explodat. Medicul s-a destăinuit tot pe rețeaua de socializare: ”Eu nu am dat niciun nume. Dar o persoana s-a simțit cu musca pe caciula. Adică s-a recunoscut în ceea ce am descris. O asistenta….care, de-a lungul timpului și-a jignit colegele sau a inventat lucruri pe seama lor, care terorizează infirmierele, pe care, de altfel, le-a pus de multe ori să îi facă treaba, care a țipat în nenumărate rânduri la alte asistente, dar și la doctori. Astăzi a țipat, nu, a urlat la mine, m-a luat la rost (din senin, fără ca eu sa o fi provocat), acuzându-mă de lucruri ce nu există decât în interpretările ei; dar pentru ea nu conta adevărul; nu contează că nu face ceea ce are obligația să facă. Nu contează că ea nu se afla în postura să îmi ceară socoteala, nu contează că serviciul acela nu e locul în care să-și manifeste lipsa de educație. Iar culmea imposturii constă în aceea că, deși ea a fost agresorul, după aceea a jucat rolul victimei; pe ea nu o agresase nimeni. Victima cui era? A mea, în niciun caz. Ci a propriei incapacități de a înțelege lucrurile și a propriei obrăznicii”.
”Rele practici… despre asta este vorba in toate postarile mele. Nu despre atacuri la persoana”, ”Nu este o lupta pentru putere! Este o lupta pentru normalitate”, a scris doctorița de la ”Spitalul de Copii ”Marie Curie”.
Un secretar de stat în vizită la Spitalul de Copii ”Marie Curie”. Diagnosticul problemei: o stare tensionată între doctoriță şi un coleg
Marți, Ministerul Sănătății iese la rampă cu un prim comunicat pe tema scandalului de la Spitalul de Copii ”Marie Curie”, după 11 zile de tăcere legată de orice alt subiect: ”Secretarul de stat Francisk Iulian Chiriac a efectuat în aceeaşi zi o vizită la acest spital. În urma discuţiei purtate cu managerul unităţii medicale şi cu doamna Silvia Costinean, a rezultat că opiniile doamnei doctor au fost exprimate pe fondul unei stări tensionate existente între aceasta şi un coleg. Pentru elucidarea aspectelor menţionate, conducerea spitalului a decis convocarea Comisiei de Disciplină, urmând să prezinte ministrului Sănătăţii raportul cu privire la măsurile luate”.