“The World Cancer Research Fund” (Fondul Mondial de Cercetare pentru Cancer) a realizat peste 7000 de studii clinice care cercetat legătura dintre regimul alimentar şi cancer. Una dintre concluzii este: “carnea procesată este prea periculoasă pentru consumul uman şi cumpărarea ei ar trebui încetată imediat”.
În carnea procesată se găseşte nitrat de sodiu
Fondul Mondial de Cercetare pentru Cancer a ajuns la această concluzie deoarece în carnea procesată (bacon, carnaţi, hot dog, cremwurşti, parizer, salam, şuncă şi aproape toată carnea ce se găseşte în produsele congelate) se găseşte nitrat de sodiu, un colorant care provoacă formarea celulelor canceroase în corpul uman.
În anul 2005 Universitatea din Hawaii a publicat un studiu în care se afirmă că “consumul de carne procesată creşte riscul dezvoltării de cancer pancreatic cu 67%”, în timp ce un alt studiu afirmă că “riscul de a dezvolta cancer de colon este cu 50% mai mare în cazul celor care consumă carne procesată”.
sursa: http://www.bzi.ro