Cartofii sunt au foarte multe beneficii pentru sanatate. Cartofii contin multi nutrienti, inclusiv vitaminele A, C, B, precum si minerale, calciu, fier, fosfor si potasiu.
Deasemenea, cartofii sunt o sursa de fibre si proteine, contin antioxidanti si calmeaza sistemul digestiv.
Cartofii consumati cruzi
Cartofii consumati cruzi sau sub forma de suc contin o forma de amidon care nu este asimilat de catre corp si care calmeaza tulburarile gastrointestinale si chiar au unele rezulate in ceea ce priveste cancerul cervical.
Sucul din cartofi creeaza un mediu alcalin si combate acidul excesiv din sistemul digestiv. Antioxidantii prezenti in sucul de cartofi cruzi au proprietati antiinflamatorii, care pot reduce bolile inflamatorii cronice si au potentialul de a ameliora starile de disconfort si durere asociate cu afectiunile inflamatorii, precum artrita si eczemele.
Sucul din cartofii cruzi diminueaza colesterolul
Sucul de cartofi cruzi este folosit in mod traditional la imbunatatirea circulatiei si ca ingredient in regimuri de detoxifiere. Datorita cantitatii mari de fibre, sucul din cartofi cruzi ajuta la diminuarea colesterolului.
Este bine sa se consulte un nutritionist sau medicul curant inainte de a incepe o cura de sucuri din cartofi cruzi..
Cartofii cruzi contin anumiti antinutrienti concentrati in coaja, care pot dauna sanatatii daca sunt consumati in cantitati mari.
Consumat corect, sucul de cartofi cruzi poate fi de un real folos. Coaja are concentratia cea mai mare de antioxidanti, de aceea este bine sa folosesti cartofi de dimensiuni mici, proaspeti si bine copti-verifica sa nu prezinte colti, pete negre sau verzi.
Doua cani de cartofi taiati cuburi pot face o jumatate de cana de suc. Si pentru ca gustul poate fi considerat neplacut pentru multi, poate fi consumat in combinatie cu alte sucuri proaspete sau adaugat in smoothie-uri. Una dintre cele mai bune combinatii este cu suc de mar, morcov si un strop de lamaie.