Pe 25 septembrie 2011, la Sala Paris de la Rin Grand Hotel în București, se va desfășura a treia ediţie naţională a Târgului Raw Generation. Primele două ediţii au avut un mare succes, bucurându-ne de prezenţa a mii de oameni și a televiziunilor principale din România.
Târgul este organizat de Ligia Pop (www.ligiapop.com), raw food chef, autoarea a trei cărți despre raw food, “Reţete Vegane Fără Foc”, “Deserturi Pentru Părinţi și Copii Sănătoși” și “Germeni și Vlăstari: Surse de Sănătate și Energie” și gazda show-ului TV online, “Ligia’s Kitchen”, împreună cu Quark SRL (www.beorganic.ro), importator și distribuitor unic în România de aparate
electrocasnice pentru bucătăria raw vegană și de superalimente.
Târgul de Toamnă Raw Generation va fi deschis publicului larg începând de la ora 10 până la ora 20, iar intrarea va fi gratis. Vom avea 26 de expozanţi, care vor oferi vizitatorilor o gamă largă de produse: de la electrocasnice de ultima generaţe, cărţi de reţete și sănătate, legume și fructe bio, germeni și vlăstari gata de consumat, până la delicatese raw vegane ambalate sau proaspăt preparate. Vor avea loc prezentări despre raw food, degustări de produse, cât și demonstraţii culinare. La ora 18 va avea loc un raw vegan potluck, adică o masă in grup, unde “taxa” de intrare va fi aducerea unui preparat raw vegan care poate hrăni până la 5 persoane — deci va fi o intâlnire între iubitorii de raw food.
Ce este raw food?
Denumirea “raw food” sau “raw vegan” înseamnă alimentaţia vegană fără foc (vegan = fără ingrediente de origine animală) în care alimentele de baza sunt:
✦ Legumele, într-o varietate cât mai largă
✦ Germenii si vlăstarii, surse majore de proteine complexe, ușor de asimilat si digerat
✦ Semințele si nucile, de asemenea surse de proteine și acizi grași esențiali
✦ Fructele in stare naturală sau uscate
✦ Superalimentele, gen algele marine care reprezintă sursa cea mai complexă de minerale din lume, până la cacao raw și diverse prafuri vegetale bogate în nutrienți complecși
Cu toate aceste ingrediente se pot face variaţii și combinaţii corecte din punct de vedere nutriţional, deosebit de delicioase, chiar și pentru gusturile gurmanzilor.
De ce să consumăm raw food? Trăim într-un mediu tot mai poluat, tot mai plin de substanțe nocive. Trebuie să facem ceva pentru generaţia noastră, cât și pentru cele viitoare și acesta este și scopul acestui târg, de informare și schimbare a calității vieții, promisă printr-o alimentație mai sănătoasă.
Cercetările recente au demonstrat că suntem ceea ce măncăm: calitatea nutrienţilor cu care ne hrănim determină calitatea vieţii noastre. Prin gătire, încă de la primele minute de fierbere, mineralele și vitaminele se distrug până la 97%, iar enzimele care stimulează longevitatea sunt distruse atunci când mâncarea e incalzită la peste 40°C. Devenind lipsiţi de viaţă, toti nutrienţii care aveau menirea să ne menţină corpurile sănătoase devin inactivi. Proteinele încep să se coaguleze, ajungând să fie nule, grăsimile își schimbă structura, enzimele se distrug complet, iar fără acești combustibili complecși nealterați, corpul nostru nu poate funcționa normal. Cât despre pesticide, acestea devin compuși mai toxici în timpul gătitului, ca să nu mai vorbim și de alte substanțe nocive formate prin frigerea, prăjirea sau coacerea alimentelor.
Promovăm un stil de viaţă în care legumele, fructele, semințele și nucile neprocesate termic ocupă un loc mult mai important decât în bucătăria tradițională. Acest fel de alimentație se adresează întregului public care dorește să-și îmbunătățească sănătatea, să-și păstreze un corp mai tânăr și o minte mai ageră, nu doar celor care vor să adopte o dietă strict vegană sau raw vegană.
Dorinţa noastră este să motivăm oamenii să acorde o importanţă mai mare sănătăţii și să adauge în dieta săptămânală cantităţi mai mari de hrană vie vegană, neprocesată termic, motiv pentru care am început încă din primăvara anului 2010 campania “Mănâncă Sănătos O Zi Pe Săptămână!” . Se promovează reţete care acoperă tot meniul și care sunt 100% naturale. Ȋnvăţăm părinţii cu ajutorul cărţilor de reţete publicate, al demonstraţiilor și claselor de gătit, să pregătească deserturi sănătoase, lipsite de zahăr și totodată extrem de delicioase pentru copii și întreaga familie. Astăzi când piaţa este invadată de produse procesate, semipreparate, pline de înlocuitori, aditivi, conservanţi, coloranţi, potenţiatori și amelioratori de gust și alte chimicale, când oamenii se îmbolnăvesc de boli cardiovasculare, diabet, obezitate sau cancer datorită unei diete necorespunzătoare, trebuie sa informăm oamenii că există alternative alimentare mult mai sănătoase, mai gustoase, care te menţin pline de vitalitate și, printr-o dietă corespunzătoare, pot vindeca chiar și anumite probleme cronice de sănătate.
Ȋn lume sunt sute de mii de adepţi ai alimentaţiei raw vegane, care ia amploare de la an la an, alături de peste un 1 milion de vegani și peste 7,3 milioane de vegetarieni aflaţi doar in SUA. Printre ei se află și celebrităţi care consumă o dietă raw vegană precum Robin Williams, Bryan Adams, Gwyneth Paltrow, Woody Harrelson, Demi Moore, Natalie Portman, Uma Thurman, Kirsten
Dunst, Alicia Silverstone și mulţi alţii.
Pentru mai multe informaţii, contactaţi
Ligia Pop
0734 495 585
ligiapop@gmail.com
ligiapop.com
ligiaskitchen.com
rawveganmall.ro
comunicat de presa
Sursa: Televiziunea Medicala